Najskuplja u Hrvatskoj? U Opatiji se prodaje austrougarska vila za 12 milijuna eura

Foto: Smart Invest

Na oglasnicima je osvanula raskošna austrougarska vila u Opatiji, koja se prodaje za 12 milijuna eura, što je čini jednom od najskupljih nekretnina u Hrvatskoj.

"Na prodaju je impresivna stara austrougarska vila smještena na jednoj od najljepših i najskupljih lokacija u Opatiji, odmah uz samo more, s izlazom na plažu i poznatu primorsku šetnicu Lungomare, okružena rezidencijalnim vilama", stoji u oglasu agencije preko koje se vila prodaje.

Završena je 1910. godine

"Vila je sagrađena u prijelazu 19. na 20. stoljeće kao ljetnikovac u izvedbi Attilija Maguola, inspirirana palačom Ca d’Oro, što ju čini jednim od najljepših primjera venecijanske cvjetne gotike. Završena je 1910. godine kao obiteljski ljetnikovac u modernom turističkom središtu te se nalazi na parceli od 1700 m² kultivirane okućnice", stoji još uz oglas.

"Vila je kompletno adaptirana i okružena zelenilom i cvjetnim vrtovima. Složeni volumeni, veliki prozori, razigrani tlocrt i različite krovne visine, sa široko istaknutim strehama čine ovu vilu posebnim arhitektonskim primjerkom. U eksterijeru prevladava bogata vanjska dekoracija, razdjelni i završni vijenci, ugaoni istaknuti kvadri, maštoviti prozorski okviri, balkoni i terase zaštićene balustradama te unutrašnja široka i reprezentativna stubišta", opis je vile.

Vila ima 12 spavaćih soba i 12 kupaonica.

I lani se prodavala skupocjena vila u Opatiji

Inače, lani se također pisalo o jednoj vili u Opatiji koja je bila među najskupljim nekretninama u Hrvatskoj. Riječ je bila o Villi Keglevich, čiji je oglas osvanuo na Index Oglasima. Ta vila je izgrađena 1891. godine i bila je u vlasništvu plemenitaške obitelji Drašković dok je nisu oduzele komunističke vlasti.

Potomak grofa Ivana Draškovića, Nikolaus Peter Draskovich, vratio ju je u vlasništvo svoje obitelji 2020. godine uz još jednu vilu u Opatiji, dvorac, nekretnine u Zagrebu i 1500 hektara šume. Inače, Nikolaus Peter Draskovich i njegova obitelj žive u austrijskom Güssingu, ali često posjećuju Hrvatsku. Draskovich je prilično samozatajan i ne voli javna pojavljivanja i medije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.