KNJIGA autora Alexa Prud'hommea Dinner With the President: Food, Politics and a History of Breaking Bread at the White House detaljno opisuje prehrambene navike američkih predsjednika i njihovih prvi dama, među kojima su se istaknuli Kennedyjevi koji su prozvani najvećim gurmanima u povijesti Bijele kuće, piše Vogue.
Doručak u krevetu
Jackie Kennedy obožavala je jesti doručak u krevetu. Svakog jutra batler joj je donosio pladanj na kojem su se nalazili tost s medom, sok od naranče i kava s obranim mlijekom. Za ručak je najčešće birala juhu i sendvič koji bi povremeno zamijenila pohanim sirom.
Njezina najdraža večera sastojala se od kuhanog lososa te janjetine s krumpirom i zelenim grahom nakon koje bi se zasladila sladoledom.
Omiljeno jelo JFK-a
Njezin suprug John Kennedy također je dan počinjao tostom, no s marmeladom, nakon kojeg bi pojeo poširana ili kuhana jaja. Ta ga je navika pratila do kraja života, a bio je to i njegov posljednji obrok prije nego što je ubijen u Dallasu 22. studenog 1963.
Inače, JFK-ov omiljeni ručak bio je tradicionalna juha od školjki iz New Englanda.
Najveći gurmani u Bijeloj kući
Koliko su Kennedyjevi voljeli finu hranu, govori i jedan zanimljiv podatak iz knjige. Naime, Jackie je unajmila slavnog francuskog chefa Renéa Verdona kako bi podigao kulinarske standarde u Bijeloj kući.
Također, predsjednik i prva dama inzistirali su na tome da se tijekom diplomatskih večeri poslužuje isključivo kalifornijsko vino iz Nape ili Sonome.