Najzgodnija paragvajska plivačica izbačena iz olimpijskog sela: "Ometala je sportaše"

Foto: Instagram

Paragvajska plivačica Luana Alonso izbačena je iz olimpijskog sela jer je "oskudnom odjećom i druženjem sa sportašima ometala druge natjecatelje" i "stvorila neugodnu atmosferu", piše Daily Mail. Dužnosnici Paragvajskog olimpijskog odbora zabranili su joj druženje s drugim članovima tima zbog "neprikladnog ponašanja".

"Njezina prisutnost stvarala je neprimjerenu atmosferu unutar paragvajskog tima, zahvaljujemo što je postupila po uputama jer svojom voljom nije prespavala u olimpijskom selu", izjavila je voditeljica paragvajske delegacije Larissa Schaerer.

Luana je, naime, na Olimpijskim igrama u Parizu plivala u kvalifikacijama na 100 metara delfin i nije uspjela izboriti polufinale. Nakon toga je odlučila završiti plivačku karijeru. Međutim praksa je da sportaši ostaju u selu do kraja igara, kad sudjeluju u ceremoniji zatvaranja i velikoj zabavi u gradu domaćinu.

Strani mediji pišu da se Luana i prije izbacivanja iz olimpijskog sela prijavila u jedan hotel u Parizu. Slobodno vrijeme provodila je u luksuznim trgovinama i restoranima te objavljivala fotografije na Instagramu. Iz Odbora su joj poručili da ostane u hotelu i da se ne vraća u selo.

Završila plivačku karijeru

Podsjećamo, 20-godišnja paragvajska plivačica natjecala se u ženskoj disciplini 100 metara leptir na Ljetnim olimpijskim igrama 2020. Na Olimpijskim igrama u Parizu nije izborila polufinale. Paragvajka je u kvalifikacijama otplivala s vremenom 1:03:09 i nije bila ni blizu najbržih 16 plivačica koje su ušle u polufinale.

"Sada je službeno. Povlačim se iz plivanja, hvala svima na podršci. Oprosti, Paragvaju. Moram ti zahvaliti", napisala je kasnije na Instagramu. Alonso je paragvajska rekorderka, uključujući sve delfin rekorde te rekord na 50 metara leđno.

Prošle godine je na natjecanju Westmont Pro Swim Series uspjela na 100 metara stilom delfin prvi put otplivati za manje od minute, no u Parizu je bila daleko od prave forme. Prema pisanju stranih medija, Alonso se plivanjem počela baviti s 11 godina. 

Jedna od najljepših sportašica

Luana je popularna i na Instagramu, gdje je prati više od 660 tisuća ljudi. Broj pratitelja naglo joj je porastao tijekom Olimpijskih igara. 

Na društvenoj mreži plivačica je dosad objavljivala fotografije s natjecanja i treninga te iz privatnog života. Mnogi je nazivaju jednom od najljepših sportašica. 

Osim toga, čitatelji Indexa su u anketi s najljepšim sportašicama OI-ja odabrali upravo Luanu kao najzgodniju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.