Nakon ove Severinine izjave Srbi su tražili zabranu ulaska u zemlju

Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

Severina je izazvala kontroverze u Srbiji zbog snimke koja je postala viralna na TikToku. Na snimci, Severina tvrdi da su Srbi izvršili genocid u Srebrenici i da to ne priznaju da ne bi morali platiti odštetu. Mnogi korisnici društvenih mreža zahtijevaju da joj se trajno zabrani ulazak u Srbiju, prenosi Srbija Danas.

Kritizirala srpske medije

Osim toga, Severina je komentirala srpske medije, nazivajući ih režimskim. "Nisam mogla niti reagirala na određene natpise, poput onog u kojem su me nazvali najvećim ustašom zbog tvrdnje da je u Srebrenici bio genocid. Genocid je genocid, bez obzira kako ga nazivali - veliki, mali ili srednji zločin. U svakom slučaju, ako je bio genocid, neka država bi trebala platiti odštetu. Mislim da upravo zbog toga ne priznaju da se to tako zove", rekla je jednom prilikom na BIH RTV-u.

"Mediji u Srbiji su apsolutno režimski. Nema medija osim nekih rijetkih koji se malo čitaju i ne reklamiraju jer su i televizije pod tim režimom. Optužuju vas, prenose vijesti koje se onda dalje šire, tako da je cijela situacija bila neugodna, osobno mi je bilo odvratno", poručila je.

Snimka koja se širi društvenim mrežama, a koja je sada uklonjena, izazvala je brojne reakcije korisnika. "Zašto šutimo na ovakve optužbe? Ajmo biti složni i recimo joj doviđenja", "Nadam se da će biti zabranjena u Srbiji", "Sumnjam u to, ali mislim da bi trebala biti", samo su neki od komentara.

Kritizirali je kolege iz Srbije

Severinine kolege iz Srbije također su reagirale za njezine izjave. "Dokle ćemo trpjeti da nas vrijeđa Hrvatica kojoj su širom otvorena vrata u Srbiji za zarađivanje? Ono što priča je sramota jer, osim što je tu zaradila velike pare i stekla popularnost, i njezina dva bivša muža su iz Srbije, a sin joj je srpskog podrijetla", izjavila je pjevačica Maja Nikolić.

Severina je prije dvije godine željela snimiti duet s Acom Lukasom, no on je odustao zbog njenog stava o Srebrenici. Nakon toga, singl Fališ mi snimila je s bugarskom zvijezdom Azisom. "Kolegica se malo zanijela u izjavama, a kad to shvati, bit će joj prekasno. Želim joj svu sreću, ali nakon takvih izjava o našem narodu, nemam namjeru surađivati s njom", rekao je tada Aca Lukas, prenosi Srbija danas.

Srpska policija privela je na razgovor

Podsjetimo, Severina je sinoć krenula za Srbiju, međutim srpska policija privela ju je na razgovor prilikom prelaska granice zbog "spornih izjava" koje je davala u javnosti.

"Srpska policija je provela redovnu proceduru, kao i za sve čije izjave naši državni organi procijene kao sporne", piše o razlogu privođenja Severine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.