Nakon Rooneyja u Edenbridgeu će spaliti divovskog Balotellija

SVE JE spremno za spaljivanje lomače povodom petoga studenog, odnosno Noći Guya Fawkesa, koje će se tradicionalno upriličiti u engleskom gradiću Edenbridgeu. Ove će godine, nakon što je prošle spaljen divovski Wayne Rooney, glavni krivac za debakl Engleza na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, građani Edenbridgea javno spaliti divovsku lutku Marija Balotellija.

Lutak pripremljen za palež na glavi nosi kapu Super Marija, odjeven je u dres Manchester Cityja na kojem piše "Why always me?", dok u rukama drži kuću i eksploziv. Autori su aludirali na Balotellijev piromanski ispad uoči derbija protiv Manchester Uniteda prošlog mjeseca, kada je, igrajući se petardama u vlastitoj kupaonici, zapalio ručnike pa potom i kuću. "Bili smo sve donedavno zabrinuti bojeći se da nemamo pravog kandidata za glupost godine. Onda je Balotelli zapalio svoju kuću", rekao je Jon Mitchell, organizator događaja.

Njime Englezi, posebice u ruralnijim dijelovima zemlje, slave neuspio pokušaj atentata na Kralja Jamesa I petoga studenog 1605. godine. Urotnici su željeli zapaliti Dom lordova i kralja u njemu. Spomenuti Guy Fawkes, jedan od urotnika, uhvaćen je pri čuvanju eksploziva. U slavu spašenog kralja Englezi su idućih dana palili Fawksove lutke diljem zemlje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.