Nakon uhićenja Diddyja širi se jeziva teorija o Beyonce: "Zahvaljuju joj da se spase"

Screenshot: YouTube

TikTokom se širi jeziva teorija zavjere o Beyonce prema kojoj je "Queen B" - strah i trepet glazbene industrije. Sve je počelo nakon uhićenja Diddyja, koji je veoma blizak s Beyonceinim suprugom Jay-Z-jem. TikTokom su se tada počele širiti teorije da su Diddy i Jay-Z "zločesti dečki" glazbe te da oni koji nisu uz njih ne prođu dobro. 

@homiekook #beyoncé #pdiddy #grammy #fyp #foryou ♬ She Knows - J. Cole

Spominjali su se Tupac, Biggie, Aaliyah, Brittany Murphy, Michael Jackson i brojni drugi tragično i naglo preminuli celebovi. A onda je stvar otišla dalje pa se sve češće počelo spominjati i Beyonceino ime. "Dok je Aaliyah bila pop princeza, Beyonce je morala postati pop kraljica. Da Aaliyah nije poginula, za Beyonce danas nitko ne bi znao", proširila se priča po društvenim mrežama uz stare zajedničke snimke Beyonce i Aaliye.

Nakon toga su TikTok preplavile i snimke na kojima danas najveći celebovi svijeta zahvaljuju i spominju Beyonce dok primaju nagrade u kategorijama u kojima su pobijedili upravo nju. "Zašto svi stalno spominju Beyonce kad ona izgubi? Moraju li to napraviti?", "Svi se plaše Beyonce", pišu danas korisnici TikToka, uvjereni da se iza svega krije neka mračnija priča.

@she_know__ Every woman who won a Grammy tried to protect herself from Beyonce...... #whathappened #global #foryou #byonce #jayz #pdady ♬ original sound - What happened???

Tko joj je sve zahvaljivao?

Adele, 2017.

Na dodjeli Grammyja 2017. Adele je osvojila nagradu za album godine. U istoj kategoriji je te godine bila nominirana i Beyonce.

Adele je tijekom govora izjavila da je Beyonce zaslužila tu nagradu za svoj album Lemonade. Rekla je i da je ona osoba kojoj se cijeli život divi te izvor inspiracije za mnoge izvođače. Rasplakala se, slomila nagradu u dva dijela i komadić dobacila Beyonce, koja je sjedila u publici.

"Što, dovraga, ta žena mora napraviti da osvoji nagradu za album godine?" navodno je Adele vikala u backstageu.

Lizzo, 2023.

Šest godina kasnije Beyonce ponovno nije osvojila Grammy za album ni za pjesmu godine. Pobijedila ju je tada mlada Lizzo, koja je također svoje vrijeme za mikrofonom na pozornici iskoristila da zahvali Beyonce i nahvali njenu glazbu.

Jay-Z, 2024.

Kad je njen suprug Jay-Z primao Grammyja za svoj doprinos glazbenoj industriji, i on je spomenuo Beyonce i činjenicu da nikad nije osvojila Grammyja za album godine. "To nema smisla", rekao je.

*

Kanye West i Taylor Swift, 2009.

2009. godine dogodio se možda i najbizarniji trenutak u povijesti glazbene industrije. Na dodjeli MTV Video Music Awards Kanye West je prekinuo govor Taylor Swift, koja je u tom trenutku primala nagradu za najbolji ženski video za pjesmu You Belong with Me.

Dok je Taylor zahvaljivala publici, Kanye se popeo na pozornicu, uzeo mikrofon i izjavio da je Beyonce trebala dobiti tu nagradu za svoj video Single Ladies (Put a Ring on It), što je izazvalo šok u dvorani. Kasnije te večeri, nakon što je osvojila drugu nagradu, Beyonce je pozvala Taylor da završi govor u kojem ju je Kanye prekinuo. To je (između ostalog) rezultiralo višegodišnjim neprijateljstvom Taylor Swift i Kanyea Westa, no teoretičari zavjera po TikToku sad tvrde da je Kanye ovako - "spasio život Taylor Swift".

S obzirom na to da je 2021. Taylor pokazala poruku koju joj je Beyonce poslala nakon dodjele Grammyja te godine - čini se da je ipak riječ samo o teoriji. 

Povezanost Beyonce i Diddyja

Jay-Z, Diddy i Beyonce dijele dugogodišnju povezanost koja se temelji na osobnim i profesionalnim vezama u glazbenoj industriji. Jay-Z i Diddy prijatelji su još od ranih 1990-ih, kada su obojica stekli slavu dolazeći iz sličnih okruženja u New Yorku.

Njihovo prijateljstvo traje desetljećima i uključuje brojne glazbene suradnje i poslovne pothvate. 1997. surađivali su na Diddyjevom debitantskom albumu, a od tada su se međusobno podržavali u javnosti pojavljujući se zajedno na raznim događanjima, poput primjerice Diddyjeve raskošne proslave 50. rođendana 2019. godine.

2003. godine Beyonce i Diddy snimili su zajedno pjesmu Summertime.

Iako zasad ne postoji dokaz da su Jay-Z i Beyonce izravno upleteni u slučajeve za koje se tereti Diddyja, pojavile su se glasine da je situacija izazvala napetosti u njihovom braku. 

Sve o slučaju Diddy pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.