Naomi privatno trošila lovu svoje humanitarne udruge? Rasplakala se pred novinarima

Foto: Profimedia

Naomi Campbell rasplakala se pred novinarima u Parizu i prekinula šutnju, negirajući optužbe da je rasipala novac svoje dobrotvorne organizacije Fashion for Relief, odnosno da nije proslijedila potrebitima onoliko novca koliko je trebalo.

Između 2016. i 2022.

Naime, prema navodima Komisije za dobrotvorne organizacije, od 4.8 milijuna funti prikupljenih kroz Fashion For Relief između 2016. i 2022. godine, samo 389.000 funti dano je u dobrotvorne svrhe, prenosi Daily Mail. Pojavili su se i detalji da je spomenuta organizacija u kojoj je Campbell povjerenica, potrošila preko 12 tisuća funti na let do Nice, a potom i gotovo 8 tisuća eura na njen boravak u luksuznom hotelu.

@apnewsentertainment Naomi Campbell says she's "extremely concerned" after being barred from being a charity trustee in England and Wales for five years. A UK commission found that her poverty charity was "poorly governed" with "inadequate financial management." #naomicampbell #charity #uk ♬ original sound - AP Entertainment

Govoreći uoči svečane ceremonije na kojoj je nagrađena najprestižnijom kulturnom nagradom u Francuskoj, objasnila je da je "iznimno zabrinuta", ali je dodala: "Nisam imala kontrolu nad svojom dobrotvornom organizacijom."

Zaplakala je

Campbell je u Parizu izjavila novinarima da je tek nedavno saznala kako joj je Komisija za dobrotvorne svrhe onemogućila daljnje obnašanje funkcije povjerenice u organizaciji Fashion for Relief.

"Trenutno provodimo istragu kako bismo utvrdili što se dogodilo, jer nisam upravljala tom dobrotvornom organizacijom. Upravljanje sam povjerila svojim odvjetnicima i sada pokušavamo otkriti što i kako, budući da sav novac koji prikupim ide u dobrotvorne svrhe."

Tijekom dodjele nagrade u Parizu, Campbell je zaplakala prije nego što je u emotivnom trenutku zagrlila francusku ministricu kulture Rachidu Dati, navodi Daily Mail.

Novac je vraćen donatorima

Komisija za dobrotvorne svrhe priopćila je da je više od 400 tisuća eura donacija prikupljenih kroz organizaciju Naomi Campbell vraćeno donatorima kako bi se spriječila daljnja zloupotreba sredstava.

Prema izvještaju Daily Maila, nakon pregleda službenih računa Fashion for Reliefa, otkriveno je da je organizacija potrošila preko 1.9 milijuna eura na luksuznu gala večeru u Cannesu, dok je u dobrotvorne svrhe tijekom 15 mjeseci uplaćeno svega oko 6 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.