Netflixov dokumentarac prestravio publiku: Doslovno sam izgubio povjerenje u ljude

Foto: Press

Netflix je nedavno lansirao novi dokumentarac Sweet Bobby: My Catfish Nightmare, a mnogi gledatelji su u nevjerici. Ovaj film, koji istražuje jednu od najbizarnijih priča o online prevari odnosno catfishingu, nije ostavio publiku ravnodušnom. Internet je preplavljen komentarima šokiranih gledatelja, a većina ih se slaže da je ovo jedan od najjezivijih dokumentaraca o catfishingu koje su ikada pogledali.

Oprez! Tekst sadrži spoilere

Reakcije gledatelja

Gledatelji su masovno reagirali na Twitteru i TikToku. U brojnim komentarima naglašavaju koliko ih je priča o ovoj prevari potresla i natjerala da preispitaju povjerenje u ljude na internetu. Jedan korisnik na Twitteru napisao je: "Sweet Bobby na Netflixu je jeziv. Potresen sam. Do koje mjere ljudskost može pasti, jednostavno je nevjerojatno. Ovo je više od običnog catfishinga."

Drugi je podijelio svoju nelagodu: "Znači razbolio sam se nakon gledanja Sweet Bobbyja na Netflixu. Moj mozak ne može pojmiti razinu ludila i izopačenosti do koje osoba može ići. Doslovno više nemam povjerenja u ljudsku vrstu."

@devotedly.yours Imagine being catfished for almost a decade, getting engaged without ever meeting the person and finding out 10 years later he and every person you met through him was all a lie! I hope Kirat and the real Bobby have moved on from this trauma because it’s insane! #sweetbobby ♬ original sound - Nuha

Na TikToku je također bilo mnogo reakcija, a jedna je korisnica izjavila: "Kad vam kažem da je ovo jedna od najluđih catfishing priča koje sam čula, onda je. Detalji ove priče su bizarni i stvarno će vas jako iznenaditi." Drugi je dodao: "Ovaj dokumentarac je poremećen, ne znam što da kažem."

@kalifa.macauley

This documentary takes catfishing to another level 🎣

♬ original sound - kalifamacauley
@j_watches Replying to @24 So unbelievable that this happened #j_watches #movie #sweetbobby #sweetbobbymycatfishnightmare #catfishing #browntiktok #indiantiktok #fypシ゚ ♬ original sound - Jam ੈ♡⸝⸝🪐༘⋆

Online prevara koja je trajala gotovo desetljeće

Radnja dokumentarca Sweet Bobby prati priču Britanke Kirat Assi, koja je gotovo deset godina bila u vezi s muškarcem kojeg nikada nije upoznala uživo.

Kirat je bila radijska voditeljica i marketinška stručnjakinja koja je bila u ne baš sretnoj vezi. Bila je pod pritiskom okoline i vlastite želje da se uda, ali njenom tadašnjem partneru to nije bio prioritet. Osim ljubavnog života, sve ostalo u njenom životu bilo je idealno: imala je dobar odnos s obitelji, voljela je svoj posao, imala je bogat društveni život.

Međutim, sve se promijenilo 2009. godine kada je na Facebooku dobila zahtjev Bobbyja Jande i postala žrtva prevare. To joj je okrenulo život naglavačke.

Istinita priča

Kirat isprva nije bila sumnjičava jer je Bobbyjeva obitelj bila poznata u kenijskoj zajednici Sikha u Engleskoj. On je radio kao kirurški asistent, bio je zgodan, živio je ekstravagantnim životom... Imali su i puno zajedničkih prijatelja na Facebooku.

Njegov brat bio je u vezi s Kiratinom rođakinjom Simran. Međutim, Kirat i Bobby nisu se sreli uživo - Bobby je živio između Engleske i Kenije, Kirat u Londonu, a njihovo online prijateljstvo pretvaralo se u vatrenu online romansu u kojoj su komunicirali putem Messengera, WhatsAppa, poziva, Skypea... To je sve trajalo devet godina.

Kad god se htjela s njim vidjeti uživo, nešto im je stalo na put, pa je naposljetku internet preuzeo njen život. Nije izlazila s prijateljima, već je slobodno vrijeme provodila ispred ekrana i dopisivala se ili razgovarala s Bobbyjem.

Tek nakon nekoliko godina je saznala tko je Bobby

Onda se dogodilo nešto čudno... Bobby je odjednom bio žrtva pucnjave, pa je bio u programu zaštite svjedoka, potom je imao moždani udar i nije mogao govoriti... 

Dokumentarac gledateljima omogućuje da vide i čuju točno kroz što je Assi prošla, uz fotografije, snimke zaslona i ekskluzivne intervjue sa samom Assi, kao i s onima koji su gledali kako se veza osuđena na propast odvija u stvarnom vremenu. Naposljetku je Assi otkrila pravu istinu o Bobbyju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.