Netko se na Facebooku pravi da je Zrinko Tutić

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ZRINKO TUTIĆ žrtva je Facebook prevare.

Na Facebooku se u posljednje vrijeme pojavio profil s imenom legendarnog skladatelja koji se veoma vjerodostojno služi njegovim identitetom pa čak i komunicira s nekim imenima s hrvatske estrade. Među prijateljima na tom profilu mogu se pronaći privatni profili imena s hrvatske javne scene, a koliko daleko je otišla osoba iza tog profila govori i činjenica da su nam ovih dana iz nekoliko inače pouzdanih izvora sa sigurnošću tvrdili da je riječ o pravom profilu koji redovito komunicira s poznatim osobama iz javnog života.

Najviše pozornosti profil lažnog Zrinka Tutića privukao je nakon objavljenog statusa povodom Dore. Na taj status smo nasjeli i mi te nakon poprilično uvjerljive online prepiske s ovom osobom koja je u maniri Tutića komentirala Doru, objavili i tekst. Čim smo shvatili o čemu se radi, tekst smo uklonili i ispričali se pravom Zrinku Tutiću (kojem se ovim putem ispričavamo i zbog toga što smo ga zvali u kasne noćne sate u nedjelju, grešku smo htjeli čim prije ispraviti).

Tutić nam je u razgovoru potvrdio da je već obaviješten da se na Facebooku nalazi profil iza kojeg stoji osoba koja se predstavlja u njegovo ime te da je oko toga već pokušao kontaktirati i policiju.

"Ja i moj sin još uvijek nismo uspjeli to maknuti, ja ne želim biti na društvenim mrežama", rekao nam je kratko u razgovoru te nas upitao što točno tvrdi osoba iza profila pa smo mu "njegove" komentare na Doru i prepričali, na što je Tutić ostao bez teksta (otprilike kao i mi kad smo shvatili o čemu je riječ).

Na ovom smo svakako naučili - čak i ako izgleda i zvuči sasvim legitimno, ako i drugi potvrđuju da bi trebalo biti legitimno, ne mora značiti da jest. Pogotovo ako je riječ o Facebooku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.