Znate li koji je pjevač iz regije prodao najviše ulaznica u Hrvatskoj u 2023. godini?

Foto: Željko Vidinović

ZAMP je objavio poslovno izvješće za 2023., u kojemu je otkriveno tko je od domaćih, regionalnih i inozemnih glazbenika prodao najviše ulaznica za svoje koncerte u Hrvatskoj u 2023. godini.

>> ZAMP za 2023. domaćim autorima isplatio 23.8 milijuna eura, evo tko je dobio najviše

Iako su svi domaći i regionalni mediji izvještavali o turneji Aleksandre Prijović, koja je samo u Zagrebu imala čak pet koncerata zaredom, ona nije prodala najviše ulaznica u Hrvatskoj tijekom prošle godine.

Dino Merlin našao se na prvom mjestu. On je prošle godine rasprodao četiri koncerta u zagrebačkoj Areni, a pjevao je i pred punom Arenom u Puli. Prijović je druga na listi, a osim koncerata u Zagrebu, imala ih je pet u Osijeku, tri u Varaždinu, dva u Rijeci i jedan u Zadru. Na trećem mjestu je Aco Pejović, zatim Zdravko Čolić, a peti je Aca Lukas.

Hrvatski glazbenici koji su prodali najviše ulaznica

Od domaćih glazbenika je najviše ulaznica prodao Gibonni, druga je Doris Dragović, a Dalmatino treći. Na listi su još Prljavo kazalište, Goran Bare & Majke, Severina, Crvena jabuka, Urban & 4, Petar Grašo, Željko Bebek, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Let 3, Miroslav Škoro, Zorica Kondža i Parni valjak. 

Od inozemnih glazbenika, najviše ulaznica u Hrvatskoj prodali su Robbie Williams, Imagine Dragons, ABBA Symphonic, Depeche Mode i 50 Cent.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.