Nikiju Laudi je 40-godišnja Birgit dala bubreg nakon samo osam mjeseci veze

Foto: Guliver Image/Getty Images

SVIJET tuguje zbog smrti Nikija Laude. Njegova obitelj proživljava najteže trenutke nakon što je otišla 71-godišnja legenda Formule 1, otac, suprug i djed. Lauda je do smrti bio u braku s 40-godišnjom Birgit Wetzinger s kojom se vjenčao 2008. godine. Birgit mu je spasila život nakon samo osam mjeseci veze, kada je imala tek 26 godina. Bez razmišljanja mu je donirala bubreg nakon što su saznali da njegov sin Lucas nije odgovarajući donor.

"Pitao sam Lucasa da se testira i daruje mi bubreg, ali nije bio odgovarajući donor. Birgit je tad rekla da će se testirati, pitao sam je zašto, a ona je rekla da to želi. Rekao sam joj da neće to učiniti jer se znamo osam mjeseci i ja to ne bih učinio. Napravila je test i ispalo je da odgovara. Tri mjeseca mi je govorila da će to učiniti jer me voli. Nije bila prestrašena niti je išta pitala, odlučila je. Nakon dugog razmišljanja, otišli smo u bolnicu i gledao sam kako je odvoze moleći se da joj se ništa ne dogodi. Dobio sam novi bubreg i radi 100 posto ispravno. To je fantastično", ispričao je Lauda jednom prilikom.

Par je u braku dobio blizance Maxa i Miu, a Lauda nije sakrivao da je sretan što se napokon može posvetiti očinstvu, budući da je bio na vrhuncu karijere kada su se rodili njegovi sinovi iz prvog braka. Govorio je da ga mala djeca održavaju mladim i da je jako sretan sa svojom suprugom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.