Nina Badrić nudi humanitarni koncert za unesrećene u BiH: "Boli me vaša bol"

Foto: Instagram

Nakon poplava koje su prouzročile katastrofalne posljedice u dijelovima BiH oglasili su se mnogi, među njima i Nina Badrić, koja je pozvala na solidarnost. Badrić je na Instagramu podijelila broj telefona pozivom na koji građani Hrvatske mogu pomoći unesrećenima. "Ajmo Hrvatska, bar po jedan poziv", stoji u objavi.

"Dragi moji ljudi iz Bosne i Hercegovine... Teško je gledati katastrofu koja vam je odnijela ljudske živote, domove i prouzročila nesagledivu štetu i bol. Moje misli i molitve su uz sve obitelji koje su izgubile svoje voljene i domove", poručila je u opisu objave.

Zatim je naglasila da dijeli bol sa stanovnicima BiH koji je uvijek dočekaju velikog srca. "Bosna i Hercegovina je uvijek bila zemlja gdje sam široke duše i velikog srca dočekana i boli me vaša bol. Nudim se nadležnim institucijama da organiziram humanitarni koncert kada se ukaže prilika, gdje će sav prihod od koncerta biti usmjeren unesrećenim obiteljima. Do tada, moje misli i molitve su s vama", navela je.

Mnogi se oglasili na društvenim mrežama

Nakon tragičnih vijesti brojne javne osobe iz BiH oglasile su se kako bi podijelile apele za pomoć te izrazile svoje stavove o stanju infrastrukture i vlasti.

Među onima koji su se javili su bosanskohercegovački kandidat za 97. nagradu Oscar Danis Tanović, redatelj Srđan Vuletić, glumica Nadine Mičić, pjevačice Ilma Karahmet i Džejla Ramović, reper Jala Brat, modni dizajner Marko Feher, kao i influenceri poput Roberta Dacešina, Mirze Mustafagića i Hane Hadžiavdagić.

Oni su podijelili brojeve za humanitarnu pomoć te upućivali riječi podrške stanovnicima tih regija. Neki od njih poslali su i konkretnu pomoć, poput pjevača Zdravka Čolića.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.