Nogometna zvijezda posjetila Dubrovnik, objavljena fotografija iz restorana

Foto: Instagram

Nogometaš Didier Drogba uživa na ljetovanju u Dubrovniku.

"Bila nam je čast ugostiti legendarnog Didiera Drogbu i njegovu divnu obitelj! Njegova prisutnost bila je jednako inspirativna kao i njegova nevjerojatna karijera na nogometnom terenu. Od vođenja Chelsea preko bezbrojnih pobjeda do njegovog humanitarnog rada izvan terena, Didier je prava ikona", poručili su iz dubrovačkog restorana Pronto. 

Nogometaš je s osmijehom pozirao okružen osobljem.

Tko je Didier Drogba?

Didier Drogba rođen je 11. ožujka 1978. godine u Abidjanu, glavnom gradu Obale Bjelokosti. Kao petogodišnjak Drogba se preselio u Francusku, gdje je živio s ujakom Michelom Gobaom, koji je također bio profesionalni nogometaš. Iako se vratio u Obalu Bjelokosti nakon nekoliko godina, Drogba je ponovno otišao u Francusku kako bi ozbiljnije pristupio svojoj nogometnoj karijeri.

Drogba je profesionalnu karijeru započeo u francuskom klubu Le Mans 1998. godine. Iako je u početku bio pogođen ozljedama, postepeno je pokazivao svoj potencijal. Pravi proboj došao je kada je potpisao za Guingamp u sezoni 2002./2003., gdje je postigao 17 golova u 34 utakmice. Njegove impresivne igre privukle su pažnju većih klubova, što je rezultiralo transferom u Olympique de Marseille.

U Marseilleu je Drogba postao pravi hit postigavši 19 golova u 35 ligaških utakmica te odvevši klub do finala UEFA Kupa 2004. godine. Ubrzo je postao jedan od najtraženijih napadača u Europi.

2004. godine potpisao je za Chelsea, engleski klub Premier lige, za tada rekordna 24 milijuna funti. Pod vodstvom menadžera Josea Mourinha Drogba je postao ključni igrač Chelseaja te je odveo klub do brojnih trofeja. Tijekom svog boravka u klubu osvojio je četiri naslova Premier lige, četiri FA kupa, tri Liga kupa i, najvažnije, UEFA Ligu prvaka 2012. godine, kada je postigao odlučujući gol u finalu protiv Bayerna iz Münchena.

Tijekom svoje karijere u Chelseaju postigao je više od 100 golova u Premier ligi, što ga je učinilo jednim od najboljih napadača u povijesti kluba. Drogba je službeno završio profesionalnu karijeru 2018. godine. 

Osim sportskih uspjeha, Drogba je poznat po svojoj humanitarnoj djelatnosti. 2007. imenovan je za ambasadora dobre volje Ujedinjenih naroda. Njegova fondacija Didier Drogba Foundation financira projekte izgradnje bolnica i škola u Obali Bjelokosti, pomažući tisućama ljudi u domovini.

U braku je s Lallom Diakité, s kojom ima troje djece.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.