Nova Netflixova serija ima 95% na Rotten Tomatoesu, hit je u Hrvatskoj

Foto: Press

Nova Netflixova romantična serija Nobody Wants This oduševila je gledatelje i trenutačno se nalazi na prvom mjestu hrvatske Netflix Top 10 liste.

Serija ima deset epizoda od kojih svaka traje 30 minuta. Zvjezdanu glumačku postavu predvode Kristen Bell u ulozi Joanne, a Nou igra Adam Brody, glumac najpoznatiji po ulozi Setha Cohena u seriji O.C. Joanninu sestru glumi Justine Lupe koju mnogi pamte po ulozi Wille Ferreyre iz serije Nasljeđe, a Noinog brata tumači Timothy Simons, najpoznatijeg po ulozi Jonaha Ryana u serijalu Potpredsjednica.

Serija prati odnos između voditeljice podcasta i rabina Noe

Radnja ove humoristične serije prati neobičan odnos između razdražljive i glasne voditeljice podcasta o seksu i vezama Joanne, čiji se život zakomplicira kada u njega uđe nekonvencionalni rabin Noah. Oni imaju različite poglede na svijet te su žrtve modernih ljubavnih prepreka i dobronamjernih, ali ponekad sabotirajućih obitelji. 

Dobila je visoku ocjenu kritičara

Serija je u samo nekoliko dana od prikazivanja dobila preko 95% pozitivnih ocjena kritičara na Rotten Tomatoesu i također vrlo dobrih 84% ocjene publike. Na IMDb-ju ocijenjena je visokom ocjenom od 8.1/10.

 

Erin Foster, koja je seriju napisala i producirala uz sestru Saru Foster, otkrila je da ju je za priču inspirirao vlastiti život. Naime, Nobody Wants This je zapravo priča o njezinom vjerskom obraćenju, kojem se sama podvrgnula prije nekoliko godina kada se zaljubila u svog današnjeg supruga - Židova.

"U mom razredu je bilo oko 23 ljudi i samo se njih troje preobratilo na drugu vjeru zbog braka, što vam zapravo govori kako se u toj prostoriji odvijalo 20 vrlo zanimljivih priča. Nikada nisam čula da je nekog inspiriralo to područje do te mjere da ga istraži, pa sam pomislila da bi to bilo kul", ispričala je Erin Foster.

Serija je inspirirana stvarnom životnom pričom

Prva ideja bila je da Foster svoje iskustvo preobraćenja na židovsku vjeru pretvori u dokumentarac, no budući da je ona već bila na pola puta kroz cijeli proces, odlučili su da to ipak bude show pod nazivom Shiksas. Njezina početna ideja je bila da ona glumi u filmu, no tijekom rada na razvijanju priče pojavili su se problemi. 

"Istina je da u početnoj priči nije bilo dovoljno sukoba. Staviti u priču tipa koji je Židov u Los Angelesu i koji u 2024. upoznaje djevojku? Pa koliko takvih priča možete ispričati da budu zanimljive? A onda je jedan od naših producenata rekao: 'Slušaj me, a što ako je on rabin?' Isprva mi to nije imalo smisla, no pustila sam da mi se sve slegne i tada sam shvatila da je to jako dobra ideja", objasnila je Foster. 

Redateljica Foster: Glavni lik je inspiriran mojim suprugom

Također, otkrila je da je za uspjeh serije bilo ključno pronaći dobrog glumca. "Ne postoji židovski glumac koji nije bio na audiciji. U svim tim tipovima bilo je takve vrste cinizma koju ovaj lik jednostavno nije mogao imati. Trebao je imati istinsku toplinu koju bi širio, mekoću i slatkoću. Lik je inspiriran mojim suprugom, a moj suprug je netko tko te ne može natjerati da se osjećaš loše", otkrila je. 

Trailer za seriju pogledan je 2.3 milijuna puta u jednom danu

Podsjećamo, kada je krajem kolovoza ove godine izašao trailer za Nobody Wants This, pogledan je u jednom danu čak 2.3 milijuna puta. Mnogi pretplatnici Netflixa tada su iskazali uzbuđenje zbog nove serije. 

"Dobili ste me s 'Adam Brody'. Ovo ću definitivno gledati", "Izgleda super. Bell je bila odlična u The Good Place pa vjerujem da će tako biti i s ovom serijom", "Jako se veselim seriji. Odličan izbor glavnih glumaca", "Ovo izgleda urnebesno, a tek smo vidjeli trailer", "Kristen Bell i Adam Brody? Prodano!", bili su samo neki od komentara tada. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.