Nove optužbe: Diddy je navodno zlostavljao 16-godišnjaka i silovao studenticu

Foto: Profimedia/EPA

Sean Diddy Combs suočava se s novim optužbama za silovanje, seksualno zlostavljanje i napad, nakon što je u ponedjeljak podnesen niz novih tužbi. 

Najmanje šest tužbi podneseno je na saveznom sudu u New Yorku od dvije žene i četiri muškarca. Optužbe obuhvaćaju događaje koji su se navodno odvijali od 1995. do 2021. godine, piše BBC. Tužitelji tvrde da su se neki od napada dogodili na Diddyjevim zabavama na kojima su prisustvovali celebovi i glazbenici.

Reperovi odvjetnici su odbacili optužbe. U izjavi za BBC rekli su da "Diddy nikada nije seksualno zlostavljao nikoga - ni odrasle osobe, ni maloljetnike, ni muškarce, ni žene."

"Naredio mi je da se skinem"

Jedan od tužitelja izjavio je da je imao 16 godina kada je prisustvovao jednoj od zabava u Hamptonsu 1998. godine. Navodi da je bio oduševljen kad je dobio Diddyjevu pozivnicu za zabavu. Tamo je, kaže, vidio brojne celebove i glazbenike. S Combsom je razgovarao o glazbi, nakon čega su se, tvrdi tužitelj, uputili na privatnije mjesto. Tvrdi da mu je Combs tijekom razgovora iznenada naredio da se skine. 

"Pozvao je mene i prijateljicu u hotel"

Druga tužba podnesena u ponedjeljak uključuje optužbe žene koja tvrdi da ju je Diddy silovao u hotelskoj sobi 2004. godine, kad je bila 19-godišnja studentica. Ispričala je da je repera upoznala na jednom snimanju, a on je potom nju i njezinu prijateljicu pozvao na privatnu zabavu u hotel. Tvrdi da ju je po dolasku Diddy "pipkao, zlostavljao i na kraju silovao" bez obzira na njezine molbe da prestane.

"Radit ćemo na tome da se pravda zadovolji"

Odvjetnik iz Texasa Tony Buzbee, koji zastupa tužitelje, izjavio je da zastupa više od 100 osoba koje planiraju tužiti repera za seksualni napad, silovanje i seksualno iskorištavanje. Dodao je da su neke od navodnih žrtava djeca.

"Dopustit ćemo da optužbe u podnesenim tužbama govore same za sebe i radit ćemo na tome da se pravda zadovolji", izjavio je Buzbee nakon što su tužbe podnesene u ponedjeljak. "Očekujemo da ćemo u sljedećih nekoliko tjedana podnijeti još mnogo tužbi protiv gospodina Combsa dok nastavljamo prikupljati dokaze i pripremati podneske", dodao je. 

Podsjećamo, Diddyjevo suđenje je zakazano za 5. svibnja 2025. godine. Reper će do suđenja ostati u pritvoru. Njegov pravni tim je, naime, nedavno treći put tražio pravo na jamčevinu, ali je sudac to odbio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.