Novi član žirija MasterChefa: "Nekoliko stvari nikad ne opraštam u kuhinji"

Foto: Press

Sve je spremno za sedmu sezonu MasterChefa koja će uskoro krenuti s emitiranjem na Novoj TV. Ove će sezone u žiriju, uz Stjepana Vukadina, o sudbini kandidata odlučivati dobro poznata imena hrvatske gastronomske scene - stručni chefovi Goran Kočiš i Mario Mihelj.

Goran Kočiš kaže da mu pridruživanje MasterChefu predstavlja nešto potpuno drugačije od svega što je dosad u svojoj karijeri radio vezano za kuhinju. "Jako mi je dinamično i zanimljivo, imamo odlične kandidate i puno različitih jela, mišljenja o hrani i stilova kuhanja, pa je zaista lijepo i novo iskustvo", ispričao je.

"Na audicijama sam shvatio da se ljestvica, što se tiče samih jela i tehnika kuhanja, popela za nijansu prema gore, što mi je jako drago jer su kandidati počeli malo drugačije razmišljati i imaju širu sliku o hrani, tehnikama i prezentaciji", dodao je.

Otkrio što očekuje od kandidata

"Očekujem da uče, budu fokusirani i ustrajni te da guraju prema naprijed i idu prema svom cilju srcem i glavom. Sve ostalo će doći i sve ostalo ćemo im pokazati, ali svaki kandidat je odgovoran za sebe. Očekujem fokus, rad i učenje", rekao je.

Goran Kočiš, koji je u gastronomskoj zajednici najbolje poznat kao chef koji je zaslužan za prvu Michelinovu zvjezdicu u kontinentalnoj Hrvatskoj, ističe ambiciju kao bitan faktor u ostvarivanju cilja svakog kandidata i smatra da će s pomoću nje svatko dogurati toliko daleko koliko je za to sposoban. No, postoje određene stvari koje nikada ne oprašta u kuhinji, a to su nepoštivanje higijene, kašnjenje, bacanje namirnica i loši međuljudski odnosi.

"Kuharski tim mora biti čvrsti lanac koji je povezan svim karikama", naglašava Kočiš, dodajući da mu je MasterChef donio ne samo potpuno novo iskustvo u karijeri već i novi nadimak. "Kako sam došao u MasterChef studio, šminkerica mi je dala nadimak - Gargamel. Bilo nas je dosta na castingu za žiri i nisu nas mogli sve zapamtiti poimence, pa smo dobili nadimke... Sada me zovu Gargamel ili Gargi", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.