Novinar o španjolskoj kraljici Letiziji: Ona je hladna, nezrela i pasivno agresivna

Foto: EPA

Nakon što je zbog svoje prve knjige o španjolskoj kraljici Letiziji, naziva Letizia & I, iznio teške optužbe na njezin račun te zbog toga dobio otkaz u španjolskim novinama El Mundo nakon 20 godina rada, novinar Jaime Peñafiel je sada u novoj knjizi iznio nove optužbe na kraljičin račun.

Peñafiel je u prvoj knjizi ustvrdio kako je Letizia imala izvanbračnu aferu s bivšim šogorom Jaimeom del Burgom, a sada je objavio knjigu Letizia‘s Silences, u kojoj kraljicu naziva "hladnom, emocionalno nezrelom i pasivno agresivnom", dodajući kako je obitelj kralja Felipea VI mrzi.

Već u uvodnom poglavlju 91-godišnji španjolski novinar senzacionalno tvrdi kako je sve u Letizijinu svijetu "slomljeno", a sve zbog njezine navodne "prijevare, preljuba i izdaje". Nadalje tvrdi kako Letizia ima "hladnu, neuništivu i odlučnu auru o sebi", ali i da kraljeva odluka da šuti o optužbama pokazuje njezinu emocionalnu nezrelost, jer je šutnja, kako on tvrdi, način kontroliranja, ali i kažnjavanja drugih ljudi.

Tvrdi da je pasivno agresivna prema suprugu

Peñafiel je ustvrdio i kako se kraljica pasivno agresivno ponaša prema svom suprugu i to zato što je njezina svekrva, kraljica Sofija, ali i šogorice Cristina i Elena, mrze. Priče o tome kako se par upoznao godinama su se mijenjale, no Peñafiel tvrdi kako se Felipe zaljubio u svoju buduću suprugu dok ju je gledao kako vodi vijesti, a kada su počeli izlaziti, Letizija je navodno testirala Felipeove osjećaje prema njoj čestim izbivanjima i putovanjima.

"Bila je to strategija jer je njezina odsutnost jako teško padala zaljubljenom Felipeu, koji je razdvojenost smatrao najgorim zlom", ustvrdio je autor knjige.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.