Novinarka HTV-a srušila se pred kamerama. Isto se dogodilo i njenoj bivšoj kolegici

Screenshot: HRT

HRT-ovoj novinarki i reporterki Mireli Hunček pozlilo je tijekom javljanja iz Rijeke

Novinarka se javljala uživo o istrazi koja se vodi oko uzroka nesreće na brodu Lastovo. Govorila je o istrazi i nacrtu izvješća, prvo koncentrirano, a onda otežano i zamuckujući. Usred rečenice izgubila je svijest.

"U tom nacrtu završnog izvješća koje se danas pojavilo u svim domaćim medijima stoji kako Jadrolinija nije uspostavila pitanja o sigurnosti niti je vodila o tome potrebnu dokumentaciju. Nadalje stoji kako rampa na trajektu nije bila osigurana te da članovi posade nisu bili upoznati s načinom rada te rampe. U izvješću stoji kako članovi posade i zapovjednik broda ne snose odgovornost", kazala je novinarka prije nego što joj je pozlilo te se srušila na pod.

HRT je nastavio prilog o Jadroliniji iz studija, a potom se oglasila njezina kolegica. "Čini se kako je kolegici Mireli iz Rijeke pozlilo, no doznajemo kako je sada dobro", na kraju emitiranja priloga kazala je HRT-ova voditeljica Nika Marjanović Zulim. 

>>HRT nakon što se novinarka srušila pred kamerama: "Nije imala tegoba prije javljanja"

Prije tri godine pozlilo Mirjani Posavac

Mirela nije prva kojoj se ovo dogodilo. Prije tri godine pred kamerama HRT-a pozlilo je novinarki Mirjani Posavac dok je intervjuirala Igora Peternela. On je komentirao naprasnu ostavku Miroslava Škore u trenutku kad je novinarki pozlilo. Počela je gubiti ravnotežu, a onda je pala. Peternel je par trenutaka bio zbunjen, a onda je krenuo pomoći. U tom trenutku emitiranje je prekinuto.

"Nadamo se da je Mirjana dobro", komentirao je tad Đurica Drobac iz studija HRT-a. Voditeljica se brzo oporavila. 

Mirjana je potom, kako je izjavila, zbog obiteljskih okolnosti dvije godina izbivala iz medija. Onda se pridružila informativnom timu RTL-a.

Zlata Mück

Prije više od 10 godina pred kamerama se srušila i HTV-ova novinarka Zlata Mück dok je vodila emisiju Školski sat. Voditeljica je tad bila trudna te joj je pozlilo zbog zagušljivosti, nakon čega je prekinut program i puštena arhivska emisija.

Zlata je udarila glavom u police koje su se nalazile u studiju i srećom prošla bez ozljeda. U međuvremenu se oporavila tako da je naposljetku uspjela odjaviti emisiju.

Događalo se i stranim voditeljicama

Ovakve scene prisutne su i na stranim televizijama. Početkom godine voditeljica informativnog programa Telediario Monterrey, Pamela Villanueva, onesvijestila se u studiju tijekom emisije uživo. Pozlilo joj je neposredno nakon završetka razgovora s kolegom koji se javljao s terena, a u jednom se trenutku zanjihala usred rečenice te zatim zateturala i pala u nesvijest. 

Voditeljica se već sljedećeg dana vratila na posao. 

Voditeljice CBS-ovih vijesti na Los Angeles KCAL-u prošle su godine ostale u šoku nakon što se njihova kolegica koja čita vremensku prognozu onesvijestila usred emisije uživo. Voditeljice su čitale jutarnje vijesti, a kada je došao red na čitanje prognoze i kamera je prebacila fokus na Alissu Carlson Schwartz, ona se odjednom naslonila na stol te se onesvijestila i pala.

Voditeljice vijesti nisu znale što napraviti. "Oh", zaustila je Rachel Kim, a njezina kolegica Nichelle Medina rekla je da će "morati napraviti kraću pauzu". Alissa je brzom reakcijom prebačena u bolnicu i tamo se ubrzo oporavila. 

Prije dvije godine, prilikom debate kandidata za premijera Velike Britanije Liz Truss i Rishija Sunaka, onesvijestila se voditeljica Kate McCann. Debata je prekinuta na pola puta nakon što se McCann onesvijestila dok je Truss govorila, a njezina reakcija uhvaćena je na snimci. Čuo se glasan udarac, nakon čega je Truss izgledala šokirano. Zatim je počela hodati prema mjestu gdje je stajala McCann, a potom je prijenos prekinut. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.