Britanska novinarka: Dijagnosticiran mi je Alzheimer. Imaju ga i mama, tata, ujak...

Foto: Profimedia

Britanska novinarka i TV voditeljica Fiona Phillips objavila je da joj je u 61. godini dijagnosticirana Alzheimerova bolest.

U ekskluzivnom intervjuu za Daily Mirror Phillips je rekla da je neurodegenerativna bolest, koja utječe na pamćenje, rasuđivanje i raspoloženje, već "desetkovala" njezinu obitelj. "Moja mama ima, moj tata, moj ujak Barry. Mislim, to samo traje i traje", rekla je Phillips u intervjuu.

"Ova je bolest poharala moju obitelj, a sada je došla i po mene. Po cijeloj zemlji ima ljudi svih dobi na čije živote ta bolest utječe - to je ono što lomi srce", kaže. 

"Mislila sam da je menopauza"

Bolest joj je dijagnosticirana prije godinu dana, dugo je prije dijagnoze patila od anksioznosti i "moždane magle". Iako se dugo pripremala na to da bi jednom i ona mogla primiti dijagnozu koju su primili brojni članovi njene obitelji, kaže da joj je ipak bio šok, pogotovo jer je mislila da su njezini simptomi povezani s menopauzom.

"To je nešto što sam mislila da ću dobiti s 80", rekla je.

"Bila sam ljuta", priznaje jer je Alzheimer već uvelike utjecao na njezin život i mnoge članove obitelji. Trenutno sudjeluje u kliničkim ispitivanjima u Londonu za lijek koji bi potencijalno mogao usporiti učinke bolesti.

"Samo se nadam da mogu pomoći u pronalaženju lijeka koji bi mogao poboljšati stvari za druge u budućnosti", zaključuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.