Novo priznanje: U Hrvatskoj se nalazi najljepša plaža u Europi

Screenshot: YouTube

NAKON što je Zagreb proglašen najljepšom europskom adventskom destinacijom, Zadar najljepšom europskom destinacijom, park Maksimir se našao na popisu najljepših europskih gradskih parkova, Hrvatska je dobila priznanje i za najljepšu plažu.

Prema izboru čitatelja portala European Best Destinations, plaža Stiniva na Visu proglašena je najljepšom europskom plažom, ostavivši iza sebe najpoznatije španjolske, grčke i portugalske plaže.

Izbor najljepše europske plaže odvija se svake godine. Najprije stručni žiri portala sastavlja popis 300 najboljih i najljepših europskih plaža, a potom čitatelji portala svojim glasovima odabiru najbolje plaže. Ove je godine Stiniva osvojila najviše glasova i završila na vrhu popisa. Stinivu je na popis 15 najboljih plaža uvrstilo 88 posto sudionika ankete, dok ju je 66 posto stavilo upravo na prvo mjesto.

"Plivanje na Visu je nezaboravno iskustvo prije svega zbog čistoće mora koje ga okružuje. Bez obzira tražite li bijeg od vrućine skokom u more u zaljevu Jurja ili ste se prepustili snažnim strujama i nježnom milovanju svježe vode u Molo Trovni ili besciljno plutate na krokodilu na napuhavanje po pješčanom zaljevu Zoglov, more oko Vis će ostati u vašem sjećanju", stoji na stranici European Best Destinations. 

Podsjetimo, prošle godine plažu Stiniva spomenuo je i Business Insider.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.