Obišli smo sve kućice na adventu u Zagrebu i isprobali što je najbolje: I. dio, Tomislavac

Foto: Index/Sanjin Strukić/Pixsell

ADVENT u Zagrebu je ludilo, a to su do sad vjerojatno registrirali i najveći cinici među nama. Ne samo da je oduševio Zagrepčane i Hrvate u posjetu glavnom gradu već su se o događaju raspisali i stranci od kojih su nas neki proglasili i najboljim predbožićnim tulumom u Europi.

Upravo zato Advent u Zagrebu nešto je što ne biste smjeli propustiti. Ako to već niste učinili preostalo je još vrlo malo i krajnje je vrijeme da i sami postanete dijelom priče (ili u ovom slučaju bajke) o kojoj su se svi raspisali.

Odlučili smo, stoga, malo prošetati štandovima, vidjeti što se nudi, što je najbolje prolazilo i što ne biste smjeli propustiti. Stoga, ovo je posljednji poziv i svojevrsni vodič da što kvalitetnije potrošite svoj teško stečeni novac.

Iako su određeni štandovi prisutni na više-manje svim lokacijama, ponuda Tomislavca nije u prvom redu gastronomska već će mnoge privući atmosferom i naravno, klizalištem.

No, to nikako ne znači da ponuda i tamo nije odlična.

Tomislavac

Među najprisutnijim štandovima oni su ekipe Eat Me koji i ove godine u ponudi imaju kobasičaste fore kao što su ljuti Chuck Norris, blaži Bruce Lee ili klasični njujorški hot dog. Ipak, ekipa nam je otkrila da unatoč maštovitim nazivima i dalje najbolje prolaze stare "dosadne" debrecinke.

Odluka je pala Brucea Leeja i presuda je - ovisi o tome koliko ste gladni. Sasvim pristojno, ali definitivno postoje bolje opcije.

Prva takva je Plavi škarnicl (onaj s hrpom klizaljki) do kojeg vrlo brzo možete skoknuti ako produžite do Zrinjevca gdje je Smotana kobasica apsolutni hit (obavezno uzmite kiseli luk, a umak birajte sami) i samo u tih par minuta koliko smo čekali da nas posluže, stiglo je najmanje desetak narudžbi od kojih je većina bila upravo smotana.

I odlična je. Malo skuplja (32 kuna), ali postoji caka.

Naime, pripremite se na to da bi ovo mogao biti vaš posljednji obrok večeri jer nakon ovog više niste gladni, a jedino što vam preostaje je neki desert ili kuhano vino.

Na Tomislavcu smo probali i odlično kuhano vino u Bar 45 koji toči odlični Shiraz, a ne prearomatične cirkuse kakve ćete pronaći na nekim drugim štandovima. Odlično vino probali smo i na štandu Fiva, ali tu su nas ipak u prvom redu oduševile nizozemske palačinke poffertjes koje će oduševiti svakog sladokusca. A čak i ako slatko nije vaš prvi izbor, ovo biste morali probati, a i 14 kuna platit ćete osam komada što je sasvim pristojna cijena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.