Obišli smo sve kućice na adventu u Zagrebu i isprobali što je najbolje: III. dio, špica

Foto: Index

ADVENT Advent u Zagrebu nešto je što ne biste smjeli propustiti. Ako to već niste učinili preostalo je još vrlo malo i krajnje je vrijeme da i sami postanete dijelom priče (ili u ovom slučaju bajke) o kojoj su se svi raspisali.

Odlučili smo, stoga, malo prošetati štandovima, vidjeti što se nudi, što je najbolje prolazilo i što ne biste smjeli propustiti. Stoga, ovo je posljednji poziv i svojevrsni vodič da što kvalitetnije potrošite svoj teško stečeni novac.

Ako još niste, pogledajte najbolju ponudu na Tomislavcu i Zrinjevcu. 

Koja je priča sa Šmekerajem?

I dok Tomislavac i Zrinjevac bez trunke patetike izgledaju apsolutno predivno i razlog su zbog kojeg o svemu pričamo u superlativima i kao bajci, dio oko trga Bana Josipa Jelačića naglasak je stavio na klopu.

Na prvi pogled mnogo se toga, gledamo li općenito, i dalje svodi na nekoliko vrsta kobasica, fritule i kuhano vino. I to je samo po sebi izvrsno i možete pronaći odličnih stvari, ali trudit ćemo se naglasak staviti na druge stvari jer ima tu još mnogo toga što biste trebali isprobati.

Da odmah na početku riješimo ono o čemu se dosta pisalo i oko čega postoji veliki hype. Naravno, radi se o Šmekeraju u Gajevoj, a ako niste sigurni o kojem je štandu riječ, samo potražite onaj do kojeg je teško doći. Dakle, odlučili smo provjeriti radi li se samo uspješnoj reklami ili nečem drugom. Oktkrili smo ovo - redovi su neizdrživi, ali zapravo se radi o zanimljivim okusima iako je, da ne pretjerujemo, riječ o najobičnijem corndogu (ili corncheeseu). No, imaju i zanimljiv ostatak ponude (svinjetinu i ramstek), a i kuhano vino je na dobrom glasu.

Veliki okršaj fritula!

Što se fritula tiče, nismo se mogli odlučiti i odluka je bila zaista teška.

Prvog su nas dana oduševile one iz Tete Fritulice (Bogovićeva), a drugi dan one iz Bar 45 (Zrinjevac). Da vam pomognemo, ako volite malo tvrđe i hrskavije, Teta fritula je za vas, a ako ste za mekšu kombinaciju, Bar 45 je vaša priča. U našem slučaju, odluka je na kraju ipak pala na Bar 45.

Doduše, problem fritula je i problem ostatka ponude, u jednoj večeri nema šanse da isprobate i dio onoga što se nudi pa se pripremite za nekoliko dana ophodnje štandova.

Kao što smo već rekli, ponuda rakije i ostalih cuga i ove je godine izvrsna, a isprobali smo i likere od konoplje iz Vutre, ne samo zbog hipsterskog dizajna koji nam se svidio već i zbog bogate ponude različitih okusa. Ljubitelji rakije trebali bi posjetiti štand Apotequa gdje za samo 10 kuna mogu probati odlične rakije.

Čuli smo i dobre stvari o Adventskoj 10-ki (spoj Petrićeve i Deželićeve) i mnogi pričaju o njihovom specijalitetu - pulled pork.

Mr. Gulash u Gajevoj je rješenje za sve one u potrazi za nečim što mogu jesti žlicom iako nam je cifra bila možda malo paprena. No, nije da vas gulaši i juhe napadaju sa svake strane.

Ako vam treba još jedan razlog da prošećete adventom, ostavljamo vas uz ove prizore iz Gajeve.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.