Foto: Fah
BJELOVARSKI majburger, smrznuta pljeskavica od junećeg mesa koja je 80-ih godina postigla veliki uspjeh na domaćem tržištu, ponovno izlazi na tržište zahvaljujući svojevrsnom javno-privatnom partnerstvu Grada Bjelovara i master chefa Branka Ognjenovića Medenog, autora originalnog recepta.
Majburger je ponovno ponuđen Bjelovarčanima prilikom nedavne proslave Dana Grada Bjelovara, kada je svih više od tisuću komada razgrabljeno u rekordnom roku.
Zahvaljujući izvrsnom odazivu, majburger će se ubuduće kao gotovo jelo nuditi isprva u bjelovarskim, a potom i u restoranima diljem Hrvatske po franžiznom modelu. Bit će dostupan i u jednoj mesnici kao sirova smjesa, najavljuju partneri.
Originalni majburger u prodaju je pušten 1982. godine, a proizvodila ga je bjelovarska tvornica 5. maj po kojoj je i dobio ime. Zahvaljujući kvaliteti toga prehrambenog proizvoda, distribuciji putem sindikalne prodaje, ali i mogućnosti brze priprave obroka, majburger je u vrlo kratkom roku postao prepoznatljiv proizvod u svim dijelovima bivše države.