Od blamaže do brenda: Može li "plitvički hamburger" postati novi turistički hit?

Foto: Press

PLITVIČKI hamburger s dvije šnite kruha ovoga je ljeta procurio u javnost kao jedna od "hrvatskih tragedija", a turistički djelatnici medijsku su pažnju potom odlučili okrenuti u svoju korist i stvoriti novi turistički hit.

U ponudi bistroa “Kozjačka draga“, “Hladovina“ i “Kupalište“, odnosno buffea “Labudovac“ i “Slap“ odnedavno se tako mogu naručiti "lički hamburger" i "plitvički hamburger", koje plitvički ugostitelji sada nude kao poseban "specijalitet".

"Plitvički hamburger u ponudi imamo po cijeni od 35,00 kuna, te Lički hamburger po cijeni od 30,00 kuna. Razlika između Plitvičkog i Ličkog hamburgera je ta da se Plitvički hamburger spravlja i poslužuje u kukuruznom pecivu (majburger), dok se Lički spravlja i poslužuje s dvije kriške domaćeg kruha. Vođeni dugogodišnjim iskustvom, a na primjeru netipičnog hrvatskog jela, odlučili smo se prije navedene ponuditi na način primjeren podneblju i regiji u kojoj se nude", rekao je za Index glasnogovornik Nacionalnog parka Plitvička jezera Ognjen Borčić.

Posljednji tjedan u listopadu na Plitvicama je ujedno i obiteljski tjedan, a plitvički ugostitelji se nadaju da će mnogi posjetitelji isprobati upravo njihove hamburgere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.