Odgođen izlazak popularne nogometne videoigre, mnogi razočarani: "Ovo je sramotno"

Screenshot: Instagram/Football Manager

U nedavnom priopćenju Sports Interactive objavio je da je, nakon pažljivog razmatranja, donio tešku odluku o odgađanju izlaska igre Football Manager 25 do ožujka 2025. godine. Ova odluka, tvrde, omogućava timu dodatno vrijeme da osigura najbolje moguće iskustvo za ovaj prvi dio nove ere serijala.

Nisu imali dovoljno vremena

U prethodnom razvojnom izvještaju iz rujna studio je istaknuo da je potrebno odgoditi prvotni datum izlaska kako bi se stvorilo više prostora za doradu. Nažalost, dodatno vrijeme koje je dobiveno nije bilo dovoljno da se osigura kvaliteta igre koja zadovoljava očekivanja igrača i visoke standarde.

"Razvojni ciklus za FM25 bio je izazovan. Mnogi aspekti su se kretali sporije nego što je predviđeno, unatoč tome što su članovi tima radili iznimno brzo kako bi završili sve obaveze. Početni rokovi su već bili strogi, a komentari igrača ukazivali su na to da su se previše žurili, što je ugrozilo uobičajene standarde kvalitete.

FM25 predstavlja najveći tehnički i vizualni napredak u seriji u posljednjoj generaciji. Studio je odlučio ne kompromitirati isporuku ove ključne igre tako što će je izbaciti u studenom. Iako nitko nije očekivao ovakvu situaciju samo sedam tjedana prije planiranog izlaska, studio se vodi svojim vrijednostima i razmatra širu sliku – koja zahtijeva dodatno vrijeme za razvoj igre na koju će svi biti ponosni", poručuju.

Za sve koji su već unaprijed naručili igru, studio se zahvalio na povjerenju i podršci.

Mnogi su razočarani

Svjesni su razočaranja koje će ova vijest izazvati među igračima te su se ispričali zbog situacije. Mnogi obožavatelji sada na društvenim mrežama izražavaju svoje nezadovoljstvo. "U ovom trenutku, samo otkažite FM25 i prebacite ga na FM26. Ljudi neće kupiti nogometnu igru kad se bliži kraj sezone", jedan je od komentara.

"Zaboravite, neću je kupiti u ožujku kada je sezona skoro gotova", "Ovo je sramotno. Bez sumnje, najniža točka otkako sam FM obožavatelj od samih početaka. Sredite se već jednom", samo su neki od komentara.

Inače, Football Manager je popularna serija simulacijskih videoigara koja se fokusira na upravljanje nogometnim klubovima. Igrači preuzimaju ulogu menadžera kluba i imaju mogućnost donošenja različitih odluka koje utječu na uspjeh tima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.