Oglasili se iz HNK: Velik je interes za Orašara, sustav to ne može izdržati

Foto: Karlo Klasić/Index

DANAS je krenula prodaja ulaznica za balet Orašar Petra Iljiča Čajkovskoga u koreografiji Vladimira Malakhova u zagrebačkom HNK. Ulaznice se mogu kupiti online ili na blagajni kazališta, a kao i svake godine, nastala je gužva zbog velikog interesa.

Jutros su pred blagajnom bili golemi redovi strpljivih Zagrepčana koji čekaju svoj red za kupnju karte, a web stranica HNK srušila se nekoliko minuta prije nego što su karte puštene u prodaju. Još uvijek joj se ne može pristupiti. Pitali smo HNK što je točno uzrokovalo pad njihove web stranice.

50 posto veća posjećenost stranice

"Pad stranice povezan je s 50 puta većom posjećenošću nego što je to slučaj u ostalim danima. Kao i svake godine kada je prvi dan prodaje Orašara, dogodi se da sustav ne može izdržati toliki broj ulaza na stranicu kazališta. Naime, za prodaju Orašara smo osigurali mogućnost od 4000 upita putem weba u istom trenutku, a broj upita danas je dosezao i preko 10.000 u istom trenutku", rekli su za Index.

Veliki interes za Orašara

U prodaju je, kažu, pušteno 13.500 karata. 

"Do 15 sati prodano je oko 5000 ulaznica, a u ukupnu brojku su uračunate i karte naših pretplatnika koji su imali prednost kupnje za balet Orašar. Jedna osoba na blagajni može kupiti najviše pet karata. Online kupnja također je ograničena na pet kupljenih ulaznica", kažu iz HNK. Na blagajni je danas do 16 sati prodano 1115 karata. 

"Svake godine je iznimno velik interes za balet Orašar. Online kupnja bit će ponovno moguća večeras u 20 sati", kažu iz HNK.

Jedan od najljepših i najpopularnijih baleta svijeta u zagrebačkom HNK prikazivat će se od 29. studenog pa sve do 30. prosinca. Iz HNK naglašavaju da je na blagajni kazališta moguće kupiti ulaznice za izvedbe na rasporedu 30. studenog, zatim 5., 12., 20., 24. prosinca 2022. te 4. siječnja 2023. Ulaznice za ostale izvedbe mogu se kupiti isključivo online.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.