Oglasio se tip koji je na otvorenju OI-ja glumio Dioniza, evo što je poručio

Screenshot: YouTube

52-godišnji francuski pjevač Philippe Katerine, koji je glumio grčkog boga Dioniza u performansu na otvorenju Olimpijskih igara u Parizu, oglasio se nakon brojnih komentara i kritika na internetu.

"Ne bi bilo zabavno da nema kontroverzi. Ne bi li bilo dosadno da se na ovom planetu svi slažu?" izjavio je Philippe kratko za francusku BFM TV. 

S njim se nisu svi složili. "Drag queen ismijavanje Posljednje večere na Olimpijskim igrama? Bi li se rugali bilo kojoj drugoj religiji kao što je ova? Užasna odluka", napisao je voditelj Piers Morgan na društvenim mrežama. Neki su čak ovaj performans nazivali sotonskim. 

Performans sličio Posljednjoj večeri

Podsjećamo, performans u kojem su sudjelovali članice skupine Drag Race France, transrodni model i goli pjevač u ulozi starogrčkog boga vina Dioniza sličio je biblijskoj sceni Isusa Krista i njegovih apostola koji dijele posljednju večeru prije raspeća. 

Uprizorenje Da Vincijeve slike izazvalo je zgražanje katolika i ostalih kršćana, posebno u SAD-u, no organizatori tvrde da im nije bila namjera iskazati nepoštovanje prema vjernicima. Navode da izvedba nije imala nikakve veze s kršćanstvom, već je to bilo "odavanje počasti starogrčkoj mitologiji i starogrčkom podrijetlu Olimpijskih igara".

Osim toga, kažu, u performansu je bilo 17 sudionika (bez Dioniza). Na Posljednjoj večeri bilo je, napominju, 12 Isusovih učenika, a ne 17.

>>Kako se četverosatna spektakularna ceremonija otvaranja OI-ja svela na gej Štrumpfa

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.