Zuckerberg izbacuje dosad najveću prijetnju Twitteru: Stiže aplikacija Threads

Foto/Screenshot: EPA/Apple App Store

META će u četvrtak lansirati svoju novu aplikaciju kao konkurenciju Twitteru. Aplikacija koja se zove Threads dostupna je za predbilježbu na Apple App Storeu i bit će povezana s Instagramom, piše BBC. 

Slike zaslona prikazuju nadzornu ploču koja izgleda slično Twitteru. Meta, koja je vlasnik Facebooka i Instagrama, opisuje Threads kao "aplikaciju za razgovor temeljenu na tekstu". 

Rivalstvo milijardera 

Ovaj potez posljednji je u rivalstvu između šefa Mete Marka Zuckerberga i vlasnika Twittera Elona Muska. Podsjetimo, prošlog mjeseca pristali su na borbu u kavezu iako je zasad nejasno koliko su bili ozbiljni oko toga. 

Musk je na vijest reagirao napisavši na Twitteru: "Hvala bogu da Threads dobro vode." Riječ "thread" inače označava niz odgovora na jedan komentar ili objavu. 

Muskov potez naljutio tviteraše  

Twitter je objavio da će popularna korisnička nadzorna ploča TweetDeck izaći iz paywalla za 30 dana. Ovaj potez najnoviji je Muskov pokušaj da navede korisnike da se prijave na Twitterovu uslugu pretplate Twitter Blue. 

Podsjetimo, Musk je u subotu privremeno ograničio broj tvitova koje korisnici mogu vidjeti. Svoju je odluku obrazložio porukom korisnicima da ostave telefone, okane se Twittera i malo više vremena provedu s prijateljima i obitelji, što je izazvalo kaos na platformi

Threads neće imati ograničenja 

Po svemu sudeći, Meta Threads bit će besplatna usluga i, suprotno trenutnom stanju na Twitteru, neće biti ograničenja u tome koliko objava korisnik može vidjeti. 

Budući da je riječ o aplikaciji tvrtke Meta, Threads će također pohraniti podatke na vašem telefonu, uključujući one o lokaciji i kupnji te povijest pregledavanja. 

Aplikacije slične Twitteru 

Podsjetimo, posljednjih se godina pojavilo nekoliko aplikacija sličnih Twitteru, poput Truth Sociala Donalda Trumpa i Mastodona. 

Iz Blueskya, još jedne aplikacije slične Twitteru, tvrde da su zabilježili rekordan promet nakon Muskovog poteza. 

Stiže najveća prijetnja Twitteru 

Međutim, Threads bi mogao biti najveća prijetnja s kojom se Twitter dosad suočio, a Marku Zuckerbergu nije strana povijest posuđivanja ideja drugih tvrtki. Meta's Reels mnogi smatraju kopijom TikToka, dok Stories izgledaju slično Snapchatu. 

U cijeloj priči važna je činjenica da Meta ima resurse za natjecanje s Twitterom. Threads će biti dio Instagram platforme, pa će tako biti povezan i sa stotinama milijuna računa. Zuckerberg ne počinje od nule, kao što su drugi potencijalni konkurenti morali učiniti. 

Iako se Musk hvalio svojom predanošću slobodi govora, udaljio je neke korisnike Twittera, a Zuckerberg bi mogao odvući dovoljno razočaranih korisnika kako bi stvorio pravu alternativu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.