Olimpijac Thomas (23) postao internet senzacija zbog fotke s OI-ja. Evo tko je on

Foto: Profimedia

Društvene mreže preplavile su snimke talijanskog plivača Thomasa Ceccona.

23-godišnji sportaš je na Olimpijskim igrama u Parizu osvojio zlato na 100 metara leđno i postao prvi Talijan koji je došao na postolje u toj disciplini. Svojim je izgledom privukao pažnju brojnih gledateljica diljem svijeta. Njegove fotografije proširile su se društvenim mrežama nakon što je Thomas slučajno podignuo majicu i pokazao trbušnjake tijekom ceremonije dodjele medalja prije tjedan dana. Tada se penjao na podij i podigao ruke u zrak.

"Toliko je lijep, top model", pisale su oduševljene obožavateljice.

Nije dugo trebalo da i TikTok postane pun Thomasovih snimki.

@sara.march3tt1 #olimpiadas #olimpiad2024🇨🇵 #paris #thomas #thomasceccon😫 #italianteam🇮🇹 ♬ la leçon particulière - core²
@mikrosmikri thank me later 🫡 #thomasceccon #olympics #swimming ♬ оригінальний звук - Mikros & Mikri
@tavgwq husband is doing so well ❤️ #fyp #foryou #thomasceccon #olympics ♬ Im In Love Im Obsessed Rihanna x Casa Di Remix - CasaDi
@_pabs_x He is so fineeee🌚 #olympics2024 #olympics #thomasceccon #fyp ♬ original sound - burningwreath
@fashionhousetok Thomas ceccon just won ⭐️ #olympics #paris #treanding ♬ Young And Beatiful - Belinda
@safipannini i meannnn…… #italy #thomasceccon #Oly#Olympicsr#paris2024 ♬ original sound - mywatchhistory
@user251017777777 #thomasceccon #fypシ #foryoupage #foryou ♬ original sound - mywatchhistory

Thomasa smo vam nedavno predstavili i u našoj anketi među 10 najzgodnijih sportaša ovogodišnjih Olimpijskih igara. Prema vašim glasovima, završio je na petom mjestu. 

Tko je sportaš koji je zaludio obožavateljice?

Thomas Ceccon je svjetski rekorder u dugoj stazi 100 metara leđno i kratkoj stazi 4×100 metara slobodno. Također je i talijanski rekorder u dugoj stazi 50 metara leđno i 50 metara leptir. Svjetski je prvak 2022. na 100 metara leđno i europski prvak 2022. na 100 metara leđno i 50 metara leptir. 

Rođen je u Thieneu (pokrajina Vicenza) 2001. godine, a sportom su se ranije bavili i njegovi roditelji. Majka mu je bila talijanska prvakinja u rolanju, a otac petobojac u vojsci. Oni su ga potaknuli da se počne baviti plivanjem.

Godine 2016. Thomasa je talijanska mlada reprezentacija prvi put pozvala na Euro Junior. Dvije godine kasnije nastupio je na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu. Godine 2020. oborio je talijanski rekord na 100 leđno postavši najbrži Talijan ikada. Rekord je oborio i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Popularan je i na Instagramu gdje ga prati više od 420 tisuća ljudi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.