Oliver je jednom otkrio na kojih se svojih pet pjesama i sam naježio

Foto: Radislav Jovanov Gonzo/Press

OLIVER DRAGOJEVIĆ jednom je prilikom otkrio na kojih se svojih pet pjesama naježio. Dok mnogi glazbenici uglavnom diplomatski pokušavaju izbjeći odgovor na takva pitanja, Oliver je iskreno odgovorio.

"Ima nekoliko novih pjesama koje se još nisu slegle, ali rekao bih da su to Galeb, Magdalena, Nocturno, Ništa nova, Ostavljam te samu", naveo je Oliver 2017. godine novinarki RTS-a.

Koja je vama najdraža od tih pet?

Borio se s rakom

Oliver Dragojević, jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača svih vremena, preminuo je 29. srpnja 2018. u 71. godini. Njegova smrt je uslijedila nakon borbe s teškom bolešću, rakom pluća, koji mu je dijagnosticiran u kolovozu 2017. godine. Dragojević je bio poznat po svom jedinstvenom glasu i emotivnim interpretacijama pjesama, a njegova glazba je obilježila generacije.

Rođen 7. prosinca 1947. godine u Splitu, Oliver Dragojević je karijeru započeo 1967. godine nastupom na Splitskom festivalu. Tijekom više od pet desetljeća izdao je brojne hitove kao što su Cesarica, Molitva za Magdalenu, Vjeruj u ljubav i mnogi drugi, koji su postali evergreeni hrvatske glazbene scene.

Komemoracija za Olivera Dragojevića održana je u Splitu, a pogreb je bio na njegovoj rodnoj Korčuli, gdje je pokopan u krugu obitelji i bliskih prijatelja. Mnogobrojni obožavatelji su se okupili kako bi mu odali počast te s istom tradicijom nastavili sve do danas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.