Oprah Winfrey i harvardski profesor u ovoj knjizi objašnjavaju što je sreća

Foto: Press

Ljetno vrijeme, ljetno raspoloženje! Što to znači? To znači da ima mnogo sunca, a sunce donosi radost i nadu. Iz tog smo razloga odlučili preporučiti vam nekoliko naslova uz koje ćete se podići gore, gledati prema suncu i svijetloj budućnosti.

Svaki od ovih naslova u sebi ima elemente uzdizanja iz problematike svakodnevnog života koja nas često odvede daleko od naših snova. Neki su takozvano "lakše štivo" obilato optimizmom već od prve stranice, a vrte se oko ljubavnih odnosa. Drugi su, pak, malo ozbiljniji, no, nadamo se, ne prezahtjevni tematikom i stilom.

Ljubav u teoriji – Ali Hazelwood

Najava hita koji izlazi u prvom tjednu srpnja. Teorijska fizičarka Elsie Hannaway radi kao viša asistentica za sitniš od kojeg si ne može priuštiti ni osnovno zdravstveno osiguranje koje joj je prijeko potrebno.

Stoga svoja skromna primanja nadoknađuje na aplikaciji za lažne spojeve Laž, vješto se koristeći svojom izbrušenom vještinom ugađanja ljudima i pretvaranja u onu verziju sebe kakvu klijenti žele. Simpatičan je to poslić – sve dok se taj svijet izgrađen na lažnim verzijama sebe ne uruši. I sve to upravo zahvaljujući Jacku Smithu, bratu njezina omiljenog klijenta, koji je usto i eksperimentalni fizičar.

Puni krug – Maggie Shipstead

Nezaboravna priča o ludo odvažnoj pilotkinji koja je odlučila isplanirati rutu svojega života, bez obzira na cijenu. Marian Graves bila je neustrašiva cijeli svoj život, od divljeg djetinjstva u planinama Montane do odvažnih ratnih misija u Spitfireu. Godine 1950. otputila se u svoju posljednju pustolovinu, Puni krug - let oko svijeta.

Nitko je nikad više nije vidio. Pola stoljeća kasnije, Hadley Baxter, holivudska glumica koju prate skandali i koja je u padu aviona izgubila roditelje, dobiva ulogu Marian Graves u filmu koji se bavi njezinim nestankom. Uživljava se u lik i, usporedo s Marianinom pričom, sudaraju se sudbine dviju žena.

Odivljenje – Richard Powers

Odivljenje, novi roman Richarda Powersa, dobitnika Pulitzerove nagrade za veličanstveno djelo Iznad svega, priča je o neizmjernoj ljubavi oca i sina, o otkrivanju djetinjim očima začudnog života koji nas okružuje te bezgraničnim mogućnostima mašte i znanosti kada im se ne podrezuju krila. No krila se podrezuju, a otac sinu ne može objasniti svijet koji sam sebe želi uništiti.

Izgradite život kakav želite – Arthur Brooks i Oprah Winfrey

U ovoj nam knjizi slavna televizijska voditeljica Oprah Winfrey i harvardski profesor i stručnjak za sreću Arthur C. Brooks pokazuju da sreća nije nešto što nam pada s neba, već nešto što svatko od nas može postići, bez obzira na životne okolnosti.

Oslanjajući se na najnovija znanstvena istraživanja i vlastita iskustva u dugogodišnjem pomaganju tisućama ljudi da pretoče svoje ideje u djela, autori pokazuju što možete učiniti sada kako biste preuzeli kontrolu nad svojom sadašnjošću i budućnošću te se osjećali sretnijima umjesto da čekate što će vam sudbina donijeti ili da vam se životne okolnosti promijene.

Još jedna prilika za ljubav – Betty Cayouette

Theo i Emerson kao tinejdžeri su bili nerazdvojni. No kada su napokon priznali svoje osjećaje jedno drugome, život ih je razdvojio. Emerson je sada supermodel, bliži se dvadeset osmoj i umorna je od traženja ljubavi na krivim mjestima.

Na njezinu mobitelu oglasi se podsjetnik na bračni pakt koji su njih dvoje davnih dana sklopili i ona se zapita može li se iznova zapaliti iskra jedine romanse koja je za nju ikad imala smisla. Uvjerava svojeg mrzovoljnog agenta da joj osigura mjesto u modnoj kampanji u kojoj je baš Theo glavni fotograf. Dobra vijest je što se kampanja snima u nevjerojatno romantičnom gradiću Cinque Terre u Italiji. Loša vijest? Theo možda i neće biti baš sretan što je vidi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.