Što vidite na fotki? Viralna optička iluzija posvađala ljude

Screenshot: TikTok

DRUŠTVENIM mrežama kruži viralna snimka koju je podijelila australska tiktokerica Alice James, a izludila je ljude diljem svijeta. Snimka prikazuje optičku iluziju na kojoj neki vide otiske stopala utisnute u pijesak, dok drugi vide otiske stopala kako izranjaju iz pijeska, i, naravno, obje skupine su uvjerene da su u pravu. 

"Prijatelj mi je poslao ovu fotku i imam osjećaj da će ovo biti nova verzija haljine koja je slomila internet. Ovo su otisci stopala njegove nećakinje otisnuti u pijesku", objasnila je pa upitala pratitelje što vide.  

@alicekjames This OPTICAL ILLUSION has me so confused #opticalillusion #melbourne #australia #eyes #trick #illusion ♬ original sound - alicekjames

Snimka je prikupila više od 5.6 milijuna pregleda, ali i posvađala ekipu na TikToku.  

"Promijenilo se", "Ja vidim samo otiske u pijesku. Otisci ne mogu izranjati iz pijeska, to je halucinacija", "Što se, kvragu, događa? Odjednom su izronili iz pijeska", "OK, kako da vratim ovo u normalu?" i "Isprva sam vidjela isključivo otiske u pijesku, međutim jednom nakon što je moj mozak fotografiju doživio drugačije i zaključio da otisci ipak izranjaju iz pijeska, više se ne mogu vratiti nazad", samo su neki od tisuće komentara. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.