Organizatori Sea Stara: Festival je Hrvatskoj donio 33.7 milijuna eura

Foto: Press

"Exitov Sea Star u Umagu u svojih je pet održanih izdanja, od 2017. do 2023., hrvatskoj ekonomiji donio 33.7 milijuna eura izravne koristi, a uspjeh je tim veći jer se radi o jedinom velikom glazbenom festivalu u Hrvatskoj koji se održava izvan turističke sezone", navodi organizator.

Istraživanje koje provela konzultantska kuća Hotelis, specijalizirana za turizam i hotelijerstvo, pokazuje da ukupna potrošnja na festivalu od 2017. do 2023. iznosi 29 milijuna eura. Posjetitelj Sea Stara troši oko 40 posto više od prosjeka turista na istoj destinaciji, dok je njihova izvanpansionska potrošnja čak dvostruko veća u odnosu na prosjek.

Posjetitelji i noćenja

Na temelju dobivenih podataka otkriveno je da festival angažira veliki broj djelatnika različitih struka, te je ukupni broj osoba angažiranih uoči i tijekom održavanja festivala procijenjen na preko 700.

U proteklih pet izdanja Sea Star festivala zabilježeno je više od 200.000 ulazaka posjetitelja, među kojima stranci čine 40 posto. Ukupan broj pojedinačnih posjetitelja je 88.000, a ostvareno je 180.000 turističkih noćenja.

Prema rezultatima istraživanja, oko 95 posto posjetitelja došlo je u Umag isključivo zbog festivala, a čak 98 posto ispitanika je popravilo ili ostavilo isto mišljenje o gradu, iz čega proizlazi zaključak da festival ima vrlo pozitivan efekt na brendiranje destinacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.