KAD odlučite provesti večer u restoranu, prljavština i bakterije su vjerojatno zadnja stvar na svijetu na koju želite misliti, no njih u restoranima, kao i svim drugim javnim mjestima, ne manjka.
Evo koja su mjesta najkritičnija.
1. Kriške limuna
Svježe iscijeđen limunov sok vam može popraviti okus vode ili koktela, ali imajte na umu da su limuni vrlo rijetko oprani prije nego što su narezani na kriške.
2. Stolice
Stolice u restoranima vrlo rijetko čiste, a na njima se izmjenjuje puno ljudi. Istraživanje je pokazalo da je čak 70 posto stolica u restoranima prepuno bakterija, uključujući E. coli, piše Foodnetwork.
3. Posudice za sol i papar
Dok se površina stola redovito briše, s posudicama za sol i papar to nije slučaj.
4. Stolovi
Iako ih se redovito briše pa izgledaju prilično čisto, imajte na umu da krpe koje se koriste za brisanje vjerojatno nisu najčistije. Zamislite samo koliko su prljavih stolova očistili tom krpom.
5. Pod u toaletu
Ovo sigurno nije iznenađenje. Podovi u zahodima su točno toliko prljavi koliko to pretpostavljate. Dobra je vijest ipak da ih u većini restorana čiste jako redovito.
6. Slavina
Ako u restoranu operete ruke, pokušajte nakon toga ne dirati slavinu. Slavine su se pokazale jednim od najprljavijih mjesta u restoranima s hrpetinama bakterija. Zatvoriti je možete koristeći komad papira za brisanje ruku.
7. Kvake
Budući da ih ljudi neprestano diraju, na kvakama se također nalazi puno bakterija. Biste li se rukovali sa svakom osobom koja uđe u restoran? Dirajući kvaku na vratima, činite upravo to.
8. Jelovnik
Jelovnici se, slično kao posudice za sol i papar, ne čiste baš redovito. Sama ideja koliko ih je ljudi diralo prije vas mogla bi vam pokvariti apetit.