Otac Dolores Lambaše posjetio njen grob na obljetnicu smrti

Foto: Dusko Jaramaz/Davor Puklavec/PIXSELL

Prije 11 godina hrvatsku javnost šokirala je vijest o smrti Dolores Lambaše.

Na obljetnicu smrti neprežaljene glumice njezin otac Đino Lambaša posjetio je grob na šibenskom gradskom groblju Kvanj.

Đino je nakon kćerine pogibije za Index rekao da ne krivi glumca Stojana Matavulja za njenu smrt.

"Vozač sam već više od 35 godina i to se moglo uistinu dogoditi svakome, pa i meni. Nikad ne bih dozvolio da se netko osudi za nešto što je napravio iz nehaja. Ne osuđujem Stojana jer on to nije htio učiniti. Automobili i motori u današnje su vrijeme postali najopasnija oružja", rekao nam je tada Đino.

"Stojan nam je izrazio sućut. Mogu samo reći da on u ovim trenucima prolazi kroz pakao. U teškom je grču i plaču, što da vam kažem. Jad i nevolja", dodao je Đino. 

Tragična smrt

Dolores je krajem 2000-ih bila najpoznatije lice s hrvatskih naslovnica. Osvajala je ljepotom i karizmom, a njezin privatni život intrigirao je javnost.

>> Bila je najpoznatija žena u Hrvatskoj, a onda je stradala u teškoj nesreći

Glumica se s kolegom Stojanom Matavuljem u listopadu 2013. vraćala iz Beograda, a putem su stali kod prijatelja u Iloku. Ujutro su krenuli prema Zagrebu.

Na autocesti A3 kod Velike Kopanice, sto metara prije ulaska na Slavoniku, Matavulj, koji je upravljao Nissanom, udario je u stražnji dio VW Pola. Od siline udarca Dolores Lambaša je ispala iz automobila te je s teškim ozljedama prevezena u bolnicu u Slavonskom Brodu.

Vrlo brzo bilo je jasno da su ozljede preteške. Oko 14 sati proglasili su smrt tad 32-godišnje glumice. "Moram vam reći da je Dolores Lambaša umrla. Praktički smo od prijema u bolnici vršili mjere reanimacije. Trauma je bila preteška, nespojiva sa životom", rekla je tada doktorica Blanka Sabolić-Kormendy. Dolores je pokopana na šibenskom gradskom groblju 25. listopada 2013.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.