Djevojka progovorila na nepoznatom jeziku: "Hrvati će razumjeti sve što sam rekla"

Screenshot: TikTok

TIKTOKERICA Tatjana Injušina objavila je viralni video u kojem je progovorila na nepoznatom jeziku te objasnila da će je sigurno razumjeti Hrvati, kao i Poljaci, Ukrajinci, Česi, Slovaci, Slovenci, Bošnjaci, Srbi, Crnogorci, Rusi, Bjelorusi, Makedonci i Bugari. 

@tanya_inyshina razumějemo vam čto ja govory? 🇧🇬🇲🇰🇧🇾🇷🇺🇲🇪🇷🇸🇧🇦🇭🇷🇸🇮🇨🇿🇸🇰🇺🇦🇵🇱 #interslaviclanguage #межславянский мой образ на видео от бренда @deelwear ♬ оригинальный звук - Tatyna Inyshina

Naime, djevojka je u videu govorila takozvanim međuslavenskim jezikom. Riječ je o jeziku koji je konstruiran 2006. godine kada je grupa jezikoslovaca iz različitih zemalja izradila osnovicu svih slavenskih jezika. 

Što je međuslavenski jezik? 

Međuslavenski jezik kreiran je s primarnim ciljem olakšavanja komunikacije između predstavnika različitih slavenskih naroda te bi trebao biti razumljiv govornicima slavenskih jezika bez prethodnog učenja ovog jezika. Dijeli se na dva glavna narječja: slovjanski i novoslavenski, a govori ga oko dvije tisuće ljudi kao strani jezik. 

Snimku je na TikToku pogledalo više od 6.5 milijuna ljudi, a u komentarima su se javili i Hrvati koji su potvrdili da su razumjeli što govori. 

"Hrvat sam, razumio sam sve", napisao je jedan tiktoker, a u komentarima su se javili i Srbi, Česi, Slovaci, Makedonci i Ukrajinci koji su napisali da su i oni razumjeli sve što govori. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.