Ovaj horor toliko je realističan da je redatelj morao dokazati da nitko nije umro

Foto: Press

Horor Cannibal Holocaust objavljen je 1980., ali i dalje je na glasu kao jedan od najstrašnijih filmova ikad snimljenih. Scene su bile toliko realistične i šokantne da su mnogi mislili da su stvarne. Ne samo da su obožavatelji filma bili zatečeni realističnim užasom i krvoprolićem nego i vlasti, a redatelj je bio optužen za ubojstvo. Film je bio zabranjen u mnogim zemljama.

Morao dokazati da su glumci živi

Film je režirao Ruggero Deodato, a prati filmsku ekipu koja je nestala u amazonskoj prašumi dok je snimala dokumentarac o autohtonim kanibalskim plemenima. Ruggero je želio da film bude što realističniji pa je čak natjerao glumce da potpišu ugovore da se neće pojavljivati u medijima i javnosti te da neće raditi punih godinu dana, kako bi gledatelji pomislili da su zapravo mrtvi. 

 

S obzirom na to da su mnogi pomislili da je Deodato stvarno ubio glumce u filmu, priveden je i optužen za ubojstvo. Bio je prisiljen dokazati da su glumci koji su umrli u filmu zapravo živi u stvarnom životu te je objasnio kojim se tehnikama služio da film izgleda tako realistično.

Naposljetku, optužbe za ubojstvo su odbačene, a godinama kasnije ukinuta je zabrana prikazivanja filma u Italiji. 

Optužbe za okrutnost prema životinjama

Međutim Deodato se morao suočiti i s drugim problemima. Iako su ljudske smrti bile lažne, film sadrži autentične snimke zlostavljanja životinja. Redatelj, producenti i scenarist proglašeni su krivima za okrutnost prema životinjama. Svaki od njih dobio je po četiri mjeseca uvjetne kazne.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.