Ove Albanke svjetske su zvijezde, jedna nedavno nastupala u Puli

Foto: Instagram

Dua Lipa i Rita Ora pjevačice su albanskog porijekla. Godinama unazad drmaju svjetsku glazbenu scenu i penju se u sam vrh glazbene top liste.

Dua Lipa

Dua Lipa je britanska pjevačica i kantautorica koja ima albanske korijene. Sa svojih 15 godina ostavlja obitelj na Kosovu i seli se u London, gdje je i rođena. Nakon što je nekoliko godina radila kao model, potpisala je ugovor s poznatom diskografskom kućom. Prvi album objavila je 2017. godine, pod nazivom Dua Lipa, i s njim se probila na treće mjesto glazbene scene u Velikoj Britaniji. Dvije godine nakon toga osvaja Grammy za najboljeg novog izvođača.  

Nalazi se na popisu 100 najutjecajnijih osoba 2024. po izboru časopisa Times. Njezino bogatstvo procjenjuje se na više od 35 milijuna dolara. 

Nedavno je održala veliki koncert u pulskoj Areni. 

Rita Ora

Kada je imala jednu godinu, zbog političke situacije na Kosovu, preselila se s obitelji u London. Često govori kako se osjeća kao prava Britanka, ali se ponosi svojim albanskim nasljeđem. Glazbenu karijeru započela je 2007. godine radeći s britanskim glazbenicima. Prvi album objavljuje 2012. godine i pojedine pjesme iz albuma dosežu sam vrh britanske glazbene scene. Osim što je pjevačica, bavi se i glumom te piše pjesme. 

Ritino bogatstvo procjenjuje se na više od 30 milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.