Ove knjige ne biste očekivali kao preporuku za ljeto, ali upravo su ono što vam treba

Foto: Press/123RF

OSIM rashladnih uređaja osvježenje možemo potražiti u hladu, moru i, neočekivano - knjigama. Malo smo pročešljali ponudu te za vas odabrali naslove u kojima možete uživati kad udare vrućine.

Težina snijega - Christian Guay-Poliquin

Može li hladnije od ovoga? Teško. U neimenovanom selu zima je posebno oštra - ceste i kuće zatrpane su snijegom, struje i benzina nema, a zalihe hrane sve su manje. Na vrhu brda žive starac Matthias i ranjeni mladić pronađen u strašnoj automobilskoj nesreći. Dogovor je bio sljedeći: Matthias će se brinuti za nemoćnog mladića, a zauzvrat će mu seljani donositi hranu, drva i lijekove te osigurati mjesto u minibusu kada se na proljeće otopi snijeg i krenu prema gradu. Zarobljeni neumoljivim vremenskim prilikama, dvojica stranaca prisiljeni su na suživot i na to da ovise jedan o drugome, a uvjeti postaju sve teži. Hoće li izdržati do proljeća?

Ispod površine - Jo Spain

Očekivano, trileri i krimići izvrsni su rashlađivači zbog jezivih zločina, a ovaj roman dodatno posjeduje irski duh, koji Hrvati jako vole. Jo Spain irska je spisateljica i scenaristica. Njezin debitantski krimić S našim blagoslovom našao se u užem izboru natječaja Richard and Judy Search for a Bestseller, dok je psihološki triler Priznanje bio bestseler broj jedan u Irskoj. Ispod površine drugi je roman koji prati detektiva Toma Reynoldsa te je podjednako fascinantan kao i autoričin prvijenac.

Mali hotel na Islandu - Julie Caplin

Knjiga koja nas je oduševljavala prošle zime idealno je štivo ako želite pobjeći na sjever - barem u mašti. Autorica je svoju slavu stekla laganim romanima koje smješta u lokacije o kojima mnogi ne znaju puno te time svakoj priči dodaje putopisni element. U taj geografski okvir ubacuje likove koji su na prekretnici te zanimljive romantične obrate. Opuštanje i uživanje, to je ono što ćete dobiti od ove priče.

Medvedgrad - Fredrik Backman

Skandinavija nije poznata samo po krimićima, znate? Jedan od popularnijih autora sa sjevera, Fredrik Backman, piše priče prepune ljudskosti s likovima koji se ne zaboravljaju. Ovaj roman nije nov, ali svakako ga pročitajte ako već niste. Medvedgrad je mala sredina, gradić koji je izgubio na svim poljima. Ostao mu je samo hokej. Ima juniorsku ekipu koja je na korak do naslova državnog prvaka, što je za Medvedgrad pitanje opstanka. Juniori se s tim pritiskom nose kako znaju. Kad jedan od njih počini zločin, zajednica reagira očekivano.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.