Ovo je Zara, pas HGSS-a koji neumorno traga za nestalima u Jablanici

Foto: HGSS

Zara, potražni pas HGSS-a, pomaže stradalima od poplava u Bosni i Hercegovini.

"Naša Zara", objavili su iz HGSS-a uz fotografije vrijedne Zare koja neumorno traga za preživjelima u poplavama koje su pogodile Jablanicu. 

"Timovi HGSS-a upravo su se uputili pružiti pomoć kolegama u Bosni i Hercegovini , gdje su snažne poplave i odroni pogodili područje. U timu se nalazi 11 pripadnika HGSS-a s 4 terenska vozila i 2 plovila iz Stanica Šibenik, Dubrovnik i Orebić te potražni pas Zara", objavili su HGSS-ovci kada su se zaputili u BiH.

"Timovi HGSS-a su se dugo probijali do Donje Jablanice, jednog od najteže pogođenih mjesta u BiH. Vrše dostavu potrebnih stvari za lokalni dom zdravlja te se očekuje angažman i na drugim lokacijama. Na terenu je jedanaest pripadnika HGSS-a s 4 terenska vozila i 2 plovila iz stanica Dubrovnik, HGSS Stanica Orebić i HGSS Stanica Šibenik, a s njima je i potražni pas Zara, koji će pomoći u traganju za nestalim osobama", dodali su.

Stradalo najmanje 20 ljudi

U poplavama koje su u noći s četvrtka na petak zahvatile Bosnu i Hercegovinu stradalo je najmanje 20 osoba.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona objavila je jučer da je broj žrtava u poplavama manji od onog koji je objavljen u petak i da je na području tog kantona stradalo 13, a ne 14 osoba, kako je prethodno naveo kantonalni MUP. Tijekom dana prijavljene su još dvije žrtve na području tog kantona, tako da je zaključno sa subotom stradalo 15 osoba.

Tri osobe smrtno su stradale u Fojnici, na području Srednjobosanskog kantona, tako da je na nivou države, zaključno sa subotom, službeno potvrđena smrt 18 osoba.

U nedjelju su na području Donje Jablanice izvučena dva tijela i sada je ukupan broj poginulih 20.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.