Ovo nije pravi Keanu Reeves

Screenshot: YouTube

IAKO je tijekom predstavljanja na ovogodišnjem The Game Awardsu prošla relativno nezapaženo, The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience izuzetno je bitna stvar za svijet videoigara jer demo (dostupan za novu generaciju konzola) savršeno prikazuje kako će izgledati videoigre budućnosti.

Što se same igre i igrivosti tiče, ovaj demo neće vas pretjerano oduševiti jer radi se o klasičnom GTA klonu, no to nije ni poanta. Smisao demo-snimke je da pokaže kako će zapravo izgledati igre nove generacije.

A konačni su rezultati, najblaže rečeno, zapanjujući. Točnije, toliko zapanjujući da su oduševili i ekipu iz Digital Foundryja, a oni upoznati s njihovim radom znaju da se radi o ljudima čije pohvale imaju težinu.

Epic Games u suradnji s još nekoliko studija odradio je fenomenalan posao, a konačni rezultat pokazuje novu razinu "interaktivnih filmova" kakve ćemo igrati u budućnosti jer kvaliteta osvjetljenja i renderiranja okoline veći dio vremena ostavlja dojam fotorealističnog, dok je animirane likove ponekad nemoguće razlikovati od pravih.

Osim toga, ne radi se o samo još jednom videu jer prečesto se događa to da se video renderiran na najboljim računalima predstavlja kao igra za PlayStation ili Xbox. U ovom slučaju možete potpuno besplatno skinuti demo, zaigrati ga na svojoj konzoli i uvjeriti se sami da ovo nije još jedna poluiskrena reklama.

Nakon ove impresivne prezentacije s velikim nestrpljenjem iščekujemo što će sve zajednica učiniti s Unreal Engineom 5.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.