Hvaljeni Netflixov horor dobiva nastavak, teaser oduševio gledatelje

Screenshot: YouTube

Stiže nastavak popularnog Netflixovog horora The Platform iz 2020. godine. 

Film The Platform 2 najavljen je još u svibnju ove godine, a Netflix je sada objavio i teaser koji je dao nekoliko informacija o nadolazećem nastavku. Film stiže na streaming platformu 4. listopada.

 

U sinopsisu za The Platform 2 piše kako je novi vođa preuzeo zatvor, a novi zatvorenici će naučiti nove trikove kako bi preživjeli ili pobjegli. Najavljeno je dvoje članova glumačke postave: Milena Smit glumi Perempuanu, a Hovik Keuchkerian glumi Zamiatina.

Gledatelje iznenadila vijest o nastavku

Mnogi koji su pogledali originalni film nisu očekivali da će biti nastavka. "Original je bio odličan, sumnjam da će nastavak biti jednako dobar, ali gledat ću ga", "Nisam ovo očekivao", "Ovaj film će sigurno biti na višoj razini", "The Platform je jedan od mojih omiljenih filmova", "Ne mogu dočekati", neki su od komentara ispod teasera. 

"Četiri godine nakon izlaska, The Platform ostaje iznimno popularan: to je Netflixov peti najgledaniji film koji nije na engleskom jeziku svih vremena", napominju iz Netflixa. Inače, ovaj znanstveno-fantastični horor nije za mlađe od 18 godina. 

O čemu je riječ o prvom filmu?

Originalni film The Platform španjolski je SF horor čiji je redatelj Galder Gaztelu-Urrutia. Film je osvojio nagrade za specijalne efekte.

Radnja psihološkog SF horora smještena je u ogromni zatvor u bliskoj budućnosti. Zatvorenici su u njemu smješteni po katovima, prema čemu imaju i različit tretman. "Zatvorenici gore jedu obilno, a oni ispod gladuju i očajavaju. Pobuna je neizbježna", piše u sinopsisu filma.

Osim očite alegorije o klasnoj nejednakosti, film nudi i brojne scene od kojih se gledateljima okretao želudac, uključujući i one s kanibalizmom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.