Ovo su najiščekivanije nove serije u 2024.

Foto: Press

Nova godina, nove serije. 2024. je stigla i donosi široku lepezu novih naslova na malim ekranima i streaming servisima.

Mnogo je poznatih zvijezda u nadolazećim serijama, uključujući Hugha Granta, Kate Winslet, Jodie Foster, Sofiju Vergaru, Jona Hamma i Donalda Glovera. Od animiranih serija preko kriminalističkih drama do prve nove sezone True Detectivea u gotovo pet godina, ovo su najiščekivaniji novi naslovi u 2024.

The Brothers Sun

Michelle Yeoh predvodi ovu akcijsku dramu u kojoj tumači pametnu ženu koja je iza sebe ostavila opasni, kriminalni svijet u Tajvanu kako bi izgradila novi život za svog sina u Los Angelesu. Sve se to mijenja kada se njezin najstariji sin, okorjeli kriminalac, vrati u Kaliforniju kako bi zaštitio svoju obitelj nakon što mu je otac, kriminalni šef, ubijen.

Seriju od osam epizoda kreirali su Byron Wu i Brad Falchuk, a u glavnim ulogama osim Yeoh su Justin Chien, Sam Song Li, Highdee Kuan i Joon Lee. The Brothers Sun se počela prikazivati danas na Netflixu.

 

Grimsburg

Jon Hamm izvršni je producent i glavni glumac ove animirane serije koja prati detektiva Marvina Flutea koji se vraća u grad Grimsburg, "gdje svatko ima tajnu", kako bi dokazao da je uspio svojoj bivšoj ženi, nestabilnom sinu i kolegama detektivima. Osim Hamma glume još Erinn Hayes, Rachel Dratch, Alan Tudyk, Kevin Michael Richardson i Greg Chun, a počinje se prikazivati 7. siječnja.

Ted

U ovom prequelu filma Ted iz 2012., kreator i glavni glumac Seth MacFarlane vraća se u 1993., dok živi kod kuće u Massachusettsu sa svojim najboljim prijateljem Johnom, Johnovim roditeljima i rođakom. Na veliko iznenađenje, Tedov trenutak slave je prošao, a on ne utječe najbolje na svoje prijatelje. U glavnim ulogama su još Max Burkholder, Alanna Ubach, Scott Grimes i Giorgia Whigham, a na male ekrane stiže 11. siječnja.

 

True Detective: Night Country

Stiže i četvrti dio True Detectivea, ovaj put smješten u Ennis na Aljasci. Predvode ga Jodie Foster i Kali Reis kao Liz Danvers i Evangeline Navarro, a drama od šest epizoda prati potragu detektiva za osmoricom nestalih ljudi koji upravljaju arktičkom istraživačkom postajom Tsalal. Da bi to učinili, moraju "kopati po ukletim istinama koje leže zakopane pod vječnim ledom". S prikazivanjem počinje 14. siječnja.

Death and Other Details

Misterij ubojstva smješten je na raskošnom mediteranskom prekooceanskom brodu, a u središtu je Imogene Scott (Violett Beane), koja postaje glavna osumnjičenica - među svim ostalim razmaženim gostima i iscrpljenim članovima posade. Mora se udružiti s čovjekom kojeg mrzi, najvećim svjetskim detektivom, kako bi dokazala svoju nevinost.

Osim Beane glume još Mandy Patinkin, Lauren Patten, Rahul Kohli, Angela Zhou, Hugo Diego Garcia, Pardis Saremi i Linda Emond, a Death and Other Details počinje s prikazivanjem 16. siječnja.

Griselda

Nadahnuta životom kreatorice kartela Griselde Blanco, dramatična limitirana serija fokusira se na Blanco (Sofia Vergara) u Miamiju 1970-ih i 80-ih, dok koristi svoj šarm za upravljanje poslom i obitelji, zaradivši nadimak The Godmother. U seriji još glume Alberto Guerra, Christian Tappan, Martín Rodríguez i Juliana Aidén Martinez, a na Netflix stiže 25. siječnja.

 

Expats

Ograničena serija Lulu Wang, koja će imati premijeru s dvije epizode prije tjednog prikazivanja, temelji se na hit romanu Janice Y.K. Lee The Expatriates. Radnja je smještena u Hong Kong 2014., a Expats presijeca živote triju Amerikanki, dok istražuje "što se događa kada se granica između žrtve i krivnje zamagli".

U glavnim ulogama su Nicole Kidman, Sarayu Blue, Ji-young Yoo, Brian Tee, Jack Huston, a na male ekrane stiže 26. siječnja.

Masters of the Air

U izvršnoj produkciji tima iza Band of Brothersa, Stevena Spielberga i Toma Hanksa, ova drama o Drugom svjetskom ratu od devet epizoda temelji se na istoimenoj knjizi Donalda L. Millera i prati članove 100. bombaške skupine koji su pomogli uništiti Hiltlerovu nacističku Njemačku i borili su se u hladnim i opasnim uvjetima na 7500 metara u zraku.

U glavnim ulogama su Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Nate Mann, Rafferty Law, Barry Keoghan, Josiah Cross, Branden Cook, Ncuti Gatwa, a serija na Apple TV+ stiže 26. siječnja.

 

Mr. & Mrs. Smith

Nova verzija filma s Bradom Pittom i Angelinom Jolie iz 2005. prikazuje dvoje stranaca koji su dobili posao u špijunskoj agenciji i moraju raditi zajedno kao muž i žena. Svaki tjedan preuzimaju novu misiju i kreću u vezu koja nalikuje pravoj, no onda počnu imati "prave" osjećaje.

Serija stiže na male ekrane 2. veljače, a u glavnim ulogama su Donald Glover, Maya Erskine, Alexander Skarsgård, Eiza González, Sarah Paulson, Sharon Horgan i Ron Perlman.

Shōgun

Shōgun je već dugo u nastajanju, a ova ograničena serija, adaptacija romana Jamesa Clavella, smještena je u Japan 1600. godine, u osvit građanskog rata tijekom kojeg se gospodar Yoshii Toranaga (Hiroyuki Sanada) bori za život nakon što se Regentsko vijeće okrenulo protiv njega. Kad misteriozni brod stigne u obližnje ribarsko selo, dolazi kapetan broda noseći tajne koje bi mogle pomoći Toranagi.

Serija će premijeru imati 27. veljače, a u njoj glume Tadanobu Asano, Hiroto Kanai, Takehiro Hira, Moeka Hoshi, Tokuma Nishioka, Shinnosuke Abe, Yuki Kura, Yuka Kouri i Fumi Nikaido.

The Regime

U svom povratku na HBO nakon Mare of Easttown, Kate Winslet tumači kancelarku u satiričnoj seriji punoj misterija, koja govori o "jednoj godini unutar zidina palače modernog europskog režima". Većina detalja se drži u tajnosti, ali s obzirom na scenarista i izvršnog producenta Willa Tracyja, koji je upravo završio rad na Successionu i The Menu, vrlo je vjerojatno da će ovo biti zanimljiv naslov.

Uz Winslet glavne uloge tumače Matthias Schoenaerts, Guillaume Gallienne, Andrea Riseborough, Martha Plimpton i Hugh Grant, a premijeru na HBO-u će imati 3. ožujka.

Fallout

Od kreatora Westworlda Jonathana Nolana i Lise Joy, stiže Fallout koji se temelji na serijalu videoigara, a priča se odvija 200 godina nakon apokalipse gdje građani Los Angelesa žive u podzemnim skloništima kako bi izbjegli razbojnike, mutante i radijaciju nakon nuklearnog uništenja.

Fallout na Amazon Prime stiže 12. travnja, a glavne uloge tumače Ella Purnell, Aaron Moten, Walton Goggins, Moisés Arias, Kyle MacLachlan, Sarita Choudhury, Michael Emerson, Leslie Uggams i Frances Turner.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.