Ovo su pobjednici 15. Kulinijade u Jagodnjaku

Foto: Press

U REKORDNOJ konkurenciji 124 natjecatelja na 15. Kulinijadi u Jagodnjaku, po ocjeni šestočlanog ocjenjivačkog odbora, najbolji kulin ove godine proizveo je Poljoprivredni obrt "Deluxe" iz Bilja. Drugi i treći najbolji su Ivan Bucić iz Donjeg Pištanja, odnosno Nikola Barišić iz Valpova.

Prema mišljenju Ocjenjivačkog odbora, kvaliteta natjecateljskih kulina na 15. Kulinijadi u Jagodnjaku, najvećoj manifestaciji ove vrste u Hrvatskoj, vrlo je dobra te je dodijeljeno 18 zlatnih, 83 srebrenih, 19 brončanih medalja te četiri zahvalnice. 

Najmasovniji festival kulina u Hrvatskoj održava se od 9. lipnja 2016. godine u srcu Baranje, u Jagodnjaku. Po petnaesti put zaredom Općina Jagodnjak organizira manifestaciju Dani Kulina - Jagodnjak 2016.

Domaći slavonski kulen, odnosno kulin, autohtona je hrvatska delicija koja se proizvodi stoljećima na području Slavonije kao proizvod od posebnog značaja jer se kušao samo u izvanrednim prilikama, a to su rođenja, krštenja, vjenčanja i umiranja te kirvaj ili imendan.

Naziv kulin se upotrebljava u dijelu Slavonije u kojem prevladava ikavica i to posebno u okolici Slavonskog Broda i dijela Slavonske Posavine.

U nastavku pogledajte raspored događanja na ovogodišnjoj Kulinijadi:

Petak, 10. lipnja 2016.

15:00 Fišijada i proglašenje pobjednika (sve na školskom igralištu)

17:00 -natjecanje u obaranju ruku i proglašenje pobjednika

18:00 Rock maraton - predgrupe

22: Partibrejkersi - rock koncert

Subota, 11. lipnja 2016.

9:00 Combat race (Jagodnjak)

10:00 Likovna kolonija (Škola)

19:00 Proglašenje pobjednika (Školsko igralište)

Nedjelja, 12. lipnja 2016.

14:00 Natjecanje u cigan pečenju (sve u Bolmanu, Mali Pariz)

17:00 Proglašenje pobjednika

18:00 Romska muzika

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.