Pali Steamovi gejming servisi, problemi traju već satima

Foto: Shutterstock

Korisnici javljaju da imaju problema sa Steam gaming servisima.

Stranica downforeveryoneorjustme.com javlja da su problemi na popularnoj gejmerskoj platformi počeli prije dva sata te da još traju.

Što je Steam?

Steam je najpopularnija platforma za gejmanje s milijunima aktivnih korisnika diljem svijeta. Osnovala ju je tvrtka Valve Corporation 2003. godine.

Osnovna svrha Steama je omogućiti korisnicima preuzimanje, instalaciju i ažuriranje igara te povezivanje s online zajednicom igrača. Platforma nudi širok raspon igara različitih žanrova, od popularnih hitova do nezavisnih naslova, i podržava više operativnih sustava, uključujući Windows, macOS i Linux.

Steam je nastao kao odgovor na potrebu za učinkovitijim načinom distribucije i ažuriranja igara. U početku je služio kao platforma za automatsko ažuriranje Valveovih igara, ali je ubrzo proširio svoju ponudu i na igre drugih izdavača i razvojnih timova.

S vremenom je Steam postao vodeća platforma za digitalnu distribuciju igara, zahvaljujući brojnim funkcionalnostima poput automatskog ažuriranja igara, mogućnosti online igranja, podrške za modifikacije i zajednice, te redovitim popustima i promocijama.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.