Pep Guardiola s obitelji stigao u Dubrovnik

Španjolski nogometni trener i bivši nogometaš Josep Pep Guardiola stigao je u Dubrovnik.

Dubrovački dnevnik piše da je na odmor u Grad stigao s obitelji, a potom su objavili i njegovu fotografiju iz Gruža. Podsjetimo, Guardiola je Dubrovnik posjetio i 2012. godine, kad je na Čilipe sletio privatnim avionom te krenuo u obilazak otoka. Tada se posebno oduševio Lopudom i Šipanom. 

Guardiola je u braku s Cristinom Serrom. Vjenčali su se 2014. godine te su dobili troje djece - Mariju, Valentinu i Mariusa.

Trenutno vodi Manchester City

Pep Guardiola trenutno vodi Manchester City. Daily Mail je u svibnju objavio da je Španjolac pod ugovorom s Manchester Cityjem do lipnja 2025., a to bi trebao biti i kraj njegove trenerske karijere na Etihadu. Čelnici kluba nadaju se drugačijem raspletu priče, no istovremeno se boje da će doći do prekida suradnje.

Treniranjem se bavi 16 godina, a u samo tri nije osvojio naslov. S Manchester Cityjem osvojio je sve, baš kao i ranije s Barcelonom, dok s Bayernom nije uspio uzeti Ligu prvaka. Spominjala se mogućnost pauze od nogometa, odlazak u New York FC, ali i povratak u Barcelonu. Potonju opciju nedavno je demantirao sam Guardiola.

"Jesu li vrata za vaš povratak u Barcelonu zatvorena?" upitali su ga novinari. "Da, vrata su zatvorena", kratko i jasno je odgovorio. Podsjetimo, Guardiola je u Barceloni dosegnuo status igračke i trenerske svjetske klase. Prvu ekipu preuzeo je 2008. i odmah osvojio trostruku krunu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.