Većina Hrvata nikad nije čula stvar koja je dobila Porina za pjesmu godine

Foto/Screenshot: Davor Javorovic/YouTube

PJESMA Sama koju izvodi Urban&4 dobila je Porina za pjesmu godine. Nominirani su još bili Matija Cvek s pjesmom Ptice, Petar Grašo s Jel' ti reka' 'ko, Silente s Poljubi me za kraj te Gibonni s Lažu fotografije.

Porin koji je Urban sinoć dobio za svoju pjesmu izazvao je snažne reakcije na društvenim mrežama, a u anketi koju je priredio Index čak 65% čitatelja tvrdi da pjesmu nikad nisu čuli.

Budući da se publiku kada je riječ o Porinu ništa ne pita (što, neki će reći, i nije loša stvar) otkako je ukinut Porin za hit godine, odlučili smo vas pitati koja je od nominiranih pjesama bila najbolja.

 

Porina za hit godine su dobivali Thompson i Rozga

Inače, uz kategoriju pjesme godine, godinama se dodjeljivao i Porin za hit godine. Od 1994. do 2003. godine Porina za hit godine dobile su pjesme poput Cesarice Olivera Dragojevića, Afrike Dine Dvornika i Apokalipsa Darka Rundeka. Porin za hit godine prvi put je ukinut 2003. godine, nakon što ga je te godine dobio Oliver za pjesmu Trag u beskraju.

Porin za hit godine ponovno se nakratko vratio 2010. Te godine dobio ga je Tony Cetinski za pjesmu Kad žena zavoli. Iduće godine izbio je još jedan skandal kada je Jelena Rozga dobila Porina za pjesmu Bižuterija, što je razbjesnilo mnoge glazbene kritičare. Nakon Rozge Porina za hit godine dobili su Goran Bare i Majke za Teške boje te Opća opasnost za skladbu Tvoje ime čuvam. 

2014. godine Porina za hit godine dobio je Thompson za pjesmu Samo je ljubav tajna dvaju svjetova. Iduće godine Porin za hit godine je ukinut.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.