Pitali smo ljude vjeruju li u muško-ženska prijateljstva: Oni nemaju prave interese

Video: Index

Dok neki smatraju da su muško-ženska prijateljstva nemoguća, drugi misle kako su itekako moguća. Stoga smo prošetali Osijekom i provjerili što građani misle o njima i smeta li im kad njihov partner ima puno prijatelja suprotnog spola.

"Mislim da odnos između dvije osobe jednostavno treba biti baziran na povjerenju"

Jedna mlađa djevojka rekla nam je da joj ne smeta ako njezin dečko ima puno prijateljica. "Mislim da odnos između dvije osobe jednostavno treba biti baziran na nekakvom povjerenju, a ako će ta ženska prijateljstva ikad prijeći u nešto više, to bi se kad tad dogodilo. Ja kao nečiji partner ne mogu tu ništa napraviti. Jednostavno ili si vjerujete ili ne", rekla nam je djevojka i dodala da joj je ipak lakše ako su ta prijateljstva dugogodišnja, a ne nova.

"Pa sigurno da da. Ja imam najboljeg prijatelja od treće godine i ne bi nitko za to tako razmišljao jer smo prijatelji cijeli život. Sad ako se dogodi situacija u kojoj ima milijun nekakvih novih prijateljica, bilo bi mi malo čudno", rekla je djevojka koja smatra da je normalno da se susrećemo s oba spola jer ima jednako muškaraca i žena na planetu.

@index.hr Vjerujete li vi u muško-ženska prijateljstva? 🤔 #odnosi #prijatelji #muškoženskaprijateljstva #foryou #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"Imam i ja dosta prijateljica"

Jedan mladi Osječanin ustvrdio je da mu ne smeta ako partnerica ima puno muških prijatelja, premda naglašava kako ih njegova žena ipak nema. "Nije mi nikad smetalo, imam i ja dosta prijateljica", rekao je i dodao da vjeruje u muško-ženska prijateljstva.

"Meni žena dopušta sve prijateljice s kojima se smijem družiti", kazao je i dodao da ipak postoji rizik od zaljubljivanja. "Može se netko zaljubiti, mislim da je to i normalno. Ali birajte partnere na temelju vrijednosti koje imaju, a ne na temelju osjećaja. Osjećaji su prolazni, a vrijednosti bi ipak trebale biti trajnije", zaključio je.

@index.hr "Birajte partnere na temelju vrijednosti koje imaju, a ne na temelju osjećaja" #odnosi #prijatelji #muškoženskaprijateljstva #foryou #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"Ako su pravi prijatelji, neće se zaljubiti"

Jedna djevojka otkrila nam je da joj ne smeta ako joj dečko ima puno prijateljica jer smatra da su prijatelji jednako vrijedni, neovisno o spolu. Dodala je da vjeruje u muško-ženska prijateljstva te da i sama ima muških prijatelja. "Nekada ih čak više cijenim nego prijateljice", kazala je i dodala da uvijek postoji mogućnost zaljubljivanja, ali ako su pravi prijatelji, to se neće dogoditi.

@index.hr "Muške prijatelje nekada čak cijenim više nego ženske" #odnosi #prijatelji #muškoženskaprijateljstva #foryou #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Jednom Osječaninu takva prijateljstva smetaju. "Smeta. Pa zato što smatram da oni imaju drukčije interese prema njoj", rekao je. Na pitanje ima li ženske prijateljice, odgovorio je: "Imam, ali nemam takve interese. Imam tri prijateljice iz mladosti, tako da može proći." Na pitanje o muško-ženskim prijateljstvima, kaže da vjeruje u njih, ali i da se druga osoba može zaljubiti.  

@index.hr "Smatram da muškarci imaju drugačije interese prema ženama" 😅 #odnosi #prijatelji #muškoženskaprijateljstva #foryou #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"Pravi muškarac ne treba harem oko sebe"

Jedna mlađa djevojka otkrila nam je da joj smeta kad dečko ima puno prijateljica. "Mislim da je pravom muškarcu dovoljna jedna žena da bi bio sretan. Onaj muškarac koji treba cijeli harem žena da bi bio sretan, mislim da taj muškarac nema visoko samopouzdanje, da ne voli sebe dovoljno, da ne poštuje sebe i da to nije normalno, da ti trebaju stalno ljudi, da si stalno okružen ljudima kako bi bio sretan i zadovoljan u životu", rekla nam je.

Dodala je kako nema muških prijatelja: "Možda je to kod nekih ljudi moguće, ali ja ne vjerujem u muško-ženska prijateljstva."

@index.hr "Onaj muškarac koji treba harem žena nema visoko samopouzdanje" #odnosi #prijatelji #muškoženskaprijateljstva #foryou #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.