Pobjednica osme sezone Supertalenta je Anatacha Filimone

Foto: Press

ZAVRŠILO je finale Supertalenta, a pobjednica je Anatacha Filimone, koja je u finalu pjevala pjesmu My Kind of Love pjevačice Emeli Sandé. Pred kraj nastupa se rasplakala, a od žirija je dobila same pohvale.

"To što se dogodilo tebi na pozornici, ne da nije greška, nego je nešto najljepše što ti se moglo dogoditi. Zašto si večeras ovdje? Zbog emocije", rekla je Martina nakon njenog nastupa te je zaključila da je Anatachu emocija donijela u finale.

"Učinila si nam dan bogatijim i ljepšim", dodala je. 

Drnišanka je priznala da nije očekivala pobjedu.

U finalu osme sezone Supertalenta nastupilo je 12 natjecatelja: Azra Grljević, Josip Šušnjara, Anatacha Filimone, Oleg Tatarynov, plesni studio Korak, Emilio Alcantara, Tetiana Kundyk, Fabijan Kovačević, Lucija Šarčević, Siena Uremović, Mark Bagarić i TK Marjan.

Žiri, koji čine Maja Šuput, Janko Popović Volarić, Davor Bilman i Martina Tomčić, od njih 12 izabrali su troje natjecatelja koji su otišli u uži krug finala i za koje su glasali gledatelji. 

U superfinalu showa bile Siena, Tetiana i Anatacha

Žiri je odlučio da u superfinale showa idu Siena Uremović, Tetiana Kundyk i Anatacha Filimone. Anatacha je dobila najviše glasova publike.

Oleg Tatarynov nastupio je posljednji u finalu Supertalenta. Nakon njegovog nastupa publika je vikala "pobjeda". 

"Brašno nikada nije izgledalo atraktivnije. Mislim da ni jedna žena ne bi bila ljuta da prosipaš brašno po kuhinji", rekla je Maja.

"Ja večeras nisam vidjela ništa novo, ali bi to svejedno gledala nebrojeno puno puta", komentirala je Martina.

"Svaki tvoj nastup je bio impozantan. Svaka ti čast", dodao je Janko.

Mark Bagarić otpjevao je pjesmu Back at One.

"Baš sam sretan da si ovdje. Želim da prođeš", rekao je Janko, a Maja je dodala: "Bio si stoput bolji nego u prošloj emisiji. Razvalio si, prijatelju."

"S malo si rekao puno", zaključio je Bilman. 

"Ja ću ti iskreno reći, u polufinalnoj emisiji si prošao kroz ušicu igle. Sad si se naučio nositi sa svime što te snašlo. U odnosu na polufinalnu emisiju, to je sad to. To je nastup koji očekujemo u finalu", rekla je Martina.

Ukrajinka Tetiana Kundyk oduševila je svojim akrobacijama na pozornici. Davor je rekao da je ponosan na svoj zlatni gumb. "Osim akrobatskih vještina, žice, svile, ono što se meni posebno sviđa je tvoj plesni dio, pokreti s rukama i volio bih da je toga bilo još više", kazao je Bilman. 

"Tetiana je od prvog svog nastupa pokazivala tu jednu prenaglašenu, u pozitivnom smislu, ženstvenost i senzualnost. Usudila bih se reći da je to njen specifikum. Kad bi se našla u masi od 10, 20 performera iste vještine i znanja, opet bi Tetiana bila ta koja bi se istaknula zbog tog segmenta", rekla je Martina.

"Ova žena je neustrašiva. Nastranu sav talent koji imaš, ti se stvarno ničega ne bojiš. Danas vatra... Ti si zaista u potpunosti neustrašiva. Pomela si ovu pozornicu", komentirala je Maja.

Plesni studio Korak svojom je koreografijom oduševio žiri. Pohvalili su njihove pokrete i outfit.

"Jedno tijelo. To je prva stvar koja je meni pala na pamet. Nešto nevjerojatno, stvarno ste kao jedan organizam. Jako volim vaše nastupe. Mislim da je ovo posebno hrabar nastup jer je čista plesna tehnika, emocija, podij i vi", komentirao je Janko. 

"U tako malo vremena napravile ste koreografiju u kojoj dišete kao jedno. Ako ovo nije supertalent, nije ništa", dodala je Maja te rekla da bi ishod njihovog nastupa mogao biti fenomenalan.

Josip Šušnjara predstavio se pjesmom Lay Me Down.

"Ja ti mogu reći samo 'svaka čast'", rekla je Maja. "Ova emocija koju si prenio, težina pjesme koju si uspio izdržati... Ne znam stvarno, takav skok. Fenomenalno", dodao je Janko.

18-godišnja Siena Uremović nakon nastupa dobila je pljesak žirija.

"Umjesto da se natječem protiv ovih nevjerojatnih talenata, odlučila sam poslati poruku. Naš planet treba pomoć čovječanstva, svi to prolazimo zajedno", rekla je Siena. 

"Ovo je za mene nadnaravno iskustvo. Ovo kako Siena živi i pleše ples, to je doista nešto jako, jako posebno. Mislim da je doista odaslala poruku, ne samo u kontekstu događanja koji su bili u videu izrečeni nego i kroz najžešću aktualnost koja nas je globalno zatekla, a to je da se svi trudimo biti mali gladijatori u ovim nenormalnim vremenima, pa si ti morala biti dvostruka gladijatorica da bi uopće došla u Hrvatsku", rekla je Martina.

"Zaista žena koja može sve i pritom ima to prekrasno lice, skromnost, čime nas dodatno očara. Iznova pomisliš je li ovo moguće. Nastup mi je prošao u sekundi. Jedan od nastupa koji želiš gledati duže. Nebo ti je granica. Dala bih sve na svijetu za jedan dan tvog tijela samo da vidim što se sve može njime. U svakom slučaju, ti si stvarno pravo hrvatsko čudo", rekla je Šuput.

Lucija Šarčević pjevala je pjesmu Ružica si bila.

"Prekrasno. Ti znaš da sam ja slab na tebe i tvoje pjevanje. Strašno mi se sviđa kako prenosiš misao teksta i emociju", rekao je Janko i pitao ju je postoji li pjesma kojom može još više pokazati svoj glas, na što je Lucija odgovorila potvrdno. Martina ju je pitala je li prehlađena, no Lucija joj je rekla da samo ima pozitivnu tremu.

"Borila si se s vokalom, a onda i istovremeno ponekad ispala iz te duboke interpretacije koju inače daješ", kazala je Martina. 

"Velika borba se događala kod mene", dodao je Bilman, dok je Maja zaključila samo da Lucija "zna pjevati". 

Na pozornici Supertalenta predstavila se i plesačica Azra Grljević, koja je nastup posvetila pokojnom ocu.

"Moram reći da od dijela kad si plesala u paru, očekivao bih trunčicu više", rekao je Bilman. Maja joj je pohvalila kostim.

"Drago mi je da si se odlučila upravo na ovakav oblik točke, da nisi nužno išla za onim što bi se zvalo sigurniji put. Nisam te mogla prestati gledati. Ti si i pokretima i licem pričala priču", rekla je Martina. Azra je rekla da je ponosna na sebe što je došla do finala.

Dječak Fabijan Kovačević u finalu je pjevao pjesmu Sve poštivam, svoje uživam. 

"Ovo ne može vidjeti ni jedan svjetski Supertalent, samo hrvatski", zaključio je Bilman.

"Ova pjesma je bila daleko najbolje otpjevana. Vidi se da se malo više vježbalo. Super izbor pjesme", rekla je Šuput, dok je Martina rekla da ne zna pjesmu koju je Fabijan pjevao. 

"Možda ne poznajem pjesmu, ali jako dobro poznajem pravu hrvatsku tradiciju, a to smo večeras imali u Supertalentu", rekla je Tomčić. Fabijan je na nastup donio vrećicu čvaraka. 

Emilio Alcantara čuo je samo riječi hvale žirija.

"I onda je još zapalio vatru, skočio preko užeta... I čovjek ostane na nogama, ne zapali se i ne padne. Ma to je to ljudi", rekla je Maja.

U finalnoj epizodi prva je nastupila ekipa iz Taekwondo kluba Marjan. Za kraj nastupa su imali poruku na transparentu "Mir je dragocjeniji od trijumfa". Objasnili su da sport povezuje sve i da nema nikakve diskriminacije.

"Nevjerojatno, kako ste u tjedan dana mogli još ovoliko napraviti. Sigurnost, uigranost... Svaka vam čast", rekao je oduševljeni Janko. 

"Mislio sam da ne može biti bolje od prošlog puta, ali uspjeli ste. Držali ste me prikovanim", kaže Bilman, dok je Martina zaključila: "Na rubu sam suza kad vas vidim."

Gledatelji birali pobjednika od tri superfinalista

Finale showa se zbog korone prvi put nije emitiralo uživo, već su se prikazale unaprijed snimljene točke. Zbog toga je produkcija snimila čak tri različita scenarija proglašenja pobjednika.

"Za odabir pobjednika osme sezone ključni će biti glasovi gledatelja koji će između tri odabrana superfinalista pozivom ili porukom moći glasovati za omiljenog kandidata. Budući da će gledatelji svojim glasovima u realnom vremenu odlučivati kome će od trojice superfinalista pripasti laskava titula Supertalenta i nagrada od 200.000 kn, unaprijed su snimljena tri moguća proglašenja pobjednika, a na dan finala, 19. prosinca, emitirat će se proglašenje onog kandidata koji ostvari najveći broj glasova publike", objasnili su prije finala s Nove TV za Index. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.