Pobjednik Eurosonga privukao pažnju Hrvata jaknom: "Te kockice su trebale pobijediti"

Foto: Instagram

Internetom se proširila fotografija na kojoj ovogodišnji pobjednik Eurosonga Nemo pozira s članovima grupe Sunstroke Project.

25-godišnji glazbenik privukao je pažnju odabirom odjeće i izazvao puno komentara Hrvata. Naime, nosio je jaknu neobičnog kroja s crveno-bijelim kockicama. Mnogi su u komentarima pisali da je Nemo ukrao pobjedu Baby Lasagni, glazbeniku koji je ove godine predstavljao Hrvatsku na Eurosongu pjesmom Rim Tim Tagi Dim. Neki su se pak šalili da će Nemo iduće godine predstavljati Hrvatsku na natjecanju.

📸 Nemo and Sunstroke Project 🇨🇭🇲🇩 #Eurovision

Objavljuje Eurovision FansUtorak, 30. srpnja 2024.

"Te kockice su trebale pobijediti", "Nemo će predstavljati Hrvatsku", "Čovjek ima grižnju savjesti zbog pobjede pa je stavio kockice", "Provokator", pišu ljudi u komentarima na Facebooku.

Nemo je na Instagramu objavio nekoliko fotki u istoj jakni.

Nemo se deklarira kao nebinarna osoba 

Podsjećamo, nakon što je Nemo pobijedio na Eurosongu, društvene mreže preplavili su komentari. Mnogi su pisali da je pobjedu zaslužio Baby Lasagna i da je natjecanje bilo namješteno. 

Nemo, koji je s pjesmom The Code odnio pobjedu na Eurosongu, deklarira se kao nebinarna osoba. Sebe ne smatra isključivo ni muškarcem ni ženom. Nebinarne osobe imaju posebne zamjenice kojima ih se oslovljava. Na engleskom su to najčešće they/them.

Za pjesmu The Code ranije je izjavio da je djelomično inspirirana stvarnim životom. "The Code govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces za mene. Ali ništa nije bolje od slobode koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.